Mármint a tévében. Tegnap indult a Big Little Lies, azaz a Hatalmas kis hazugságok az HBO-n, ami már messziről is igen nagy dobásnak tűnik, hát még közelről!

Eleve onnan indul az ügy, hogy a sorozatot az a Jean-Marc Vallée rendezte, aki a fantasztikus Mielőtt meghaltam, és a szintén fantasztikus Vadon rendezéséért felelős, ennek pedig csak örülni lehet, és kíváncsinak lenni, mert Vallée nagyon hatásos filmeket készít, és valószínűleg hosszabb formában sem kezd el majd hibázni. Spoilerveszély: nem is hibázik. Aztán ugyebár ott van az az aprócska tény, hogy a sorozat stáblistáján olyan színészek nem túl ismeretlen nevei láthatóak, mint Reese Witherspooné, Nicole Kidmané, Shailene Woodleyé, Laura Derné, Zoe Karvitzé, Alexander Skarsgardé és Adam Scotté.

Na ez egy olyan szereplőgárda, akiktől még egy rosszabb filmet is elviselnél, de így, hogy hét hétre beköltöznek a tévédbe, és minden hétfőn kiderül róluk valami mocskos kis titok, különösebben nagyobb gondolkodás nélkül nyúlsz a távirányítóért hétfőnként. A Hatalmas kis hazugságok egyébként egy bestsellerből készült, Liane Moriarty azonos című könyve egyelőre még nem kapott magyar fordítást, de valószínűleg nemsokára kap, a szerzőnő többi regényéből sokat fordítottak már magyarra, miért pont ez kerülné el a sorsát?

A történet egyből egy gyilkossággal indít, valaki meghalt egy iskolai adománygyűjtő bálon, de hogy ki, azt egyelőre nem tudjuk. Csak azt tudjuk, hogy a város lakói, akiknek a gyilkosság utáni kihallgatásaiból egy-egy gondolatot rendre bevág a széria a történések közé, egytől egyig jobban tudnak mindenkinél mindent, és annyira savanyú nekik a szőlő, hogy az már-már lehetne citrom. A kisvárosban úgy látszik, erős hobbi a képmutatás. Ide érkezik a nagyon fiatal anyuka, Jane (Shailene Woodley), aki kisfiát, Ziggyt viszi első iskolai napjára. Hamar összeismerkedik a túlságosan is pörgős Madeline-nel (Reese Witherspoon), és a nyugodt Celeste-tel (Nicole Kidman), akik szintén ugyanabba a suliba járatják gyerkőceiket. Így most már mindenki ismer mindenkit, nagy az egyetértés, kár, hogy ahogy az lenni szokott, a felszín alatt minden rohad.

Madeline élete kiüresedett, miután már a legkisebb lánya is iskolába kezdett járni, egy színdarabot akar mindenáron bemutatni, ami ellen aláírásgyűjtést szerveztek kissé durva mivolta miatt, ráadásul az sem túl frankó, hogy még mindig kikészíti őt volt férje azzal, hogy még mindig a városban él, új felesége, Bonnie (Zoe Kravitz) egy tünemény, és boldog. Hát milyen már ez?! Celeste úgy, ahogy barátnője, szintén egy mesebeli házban él, mesebelien cuki ikergyerekekkel és egy mesebeli férjjel, Perryvel (Alexander Skarsgard). Kvázi minden pillanatban egymáson vannak, ki is borítják ezzel a városka lakóit pillanatok alatt.

De kiderül, hogy Perry valójában néha nem annyira cuki, ellenben egy seggfej, aki agresszíven is fel tud lépni, ha van rá igény, és akkor is, ha nincs. Ráadásul az új lány, Jane is rejteget valami titkot, elegánsan kerüli a kérdéseket a kisfia apjáról, szóval valószínűleg itt lesz a kutya elásva, vagy a volt férj, vagy ki tudja még, mi.

Egyelőre mindenki nagyon jól teljesít, rendezői és színészi fronton sem veszi félvállról a melót senki, de ebben a pillanatban nem lehet tudni, mi lesz pontosan ebből az egészből. Mivel nálunk van a csaknem teljes sorozat, beszámolunk még később is spoilermentesen arról, hogy érdemes-e tovább maradni a maradék hat részre ezekkel a nőkkel. Jó, biztos érdemes lesz minden héten meghallgatni a sorozat remek főcímdalát Michael Kiwanukától, aztán ott maradni szép embereket nézni szép környezetben, miközben lemállik róluk minden máz. A pilotot most te is megnézheted az HBO Go-n ide kattintva. Hajrá!

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában