Összeszedtünk tíz olyan alkotást, amely a héten kerül be valamelyik streamingszolgáltató kínálatába, és amellyel érdemes lesz tenni egy próbát. A Most vagy soha! után ezen a héten végre megnézheted, a lengyelek hogyan gyártanak történelmi kalandfilmet.

Előfordulhat, hogy a kiemelt címek közül némelyik már régebb óta elérhető valamelyik másik szolgáltatónál, de mivel egy átlagos felhasználó nem rendelkezik az összes előfizetéssel, úgy gondoltuk, egy adott platform premierje igenis fontos információ lehet sokaknak.

Íme tehát a hét – szerintünk – legfontosabb bemutatói:

India tigrisei

Disney+, április 22.

Természetfilmet még nem ajánlottunk, de a Disneynature által felkarolt darabnak már a kedvcsinálójától könnyek szöktek a szemünkbe, annyira gyönyörű. A cím elhelyezi az alkotást térben és a téma is adott. Ezeket a képeket napokig el tudnánk nézegetni.

Forrest Gump

Netflix, április 22.

Nem gondoljuk, hogy túl sokan lennének, akik még nem látták Robert Zemeckis filmjét, de a kedvükért mindenképpen fontos kiemelni ezt az információt: a Forrest Gump a héten bekerül a Netflix kínálatába. Akár először nézi az ember, akár sokadjára, ez az alkotás még annak ellenére is hatalmas élmény, hogy itt-ott kicsit túlteng a néző szájában a cukorszirup íze.

A meghívás

Netflix, április 23.

Ebben a mozgalmas horrorban a Trónok harca színésznője, Nathalie Emmanuel karaktere megtudja, hogy távoli rokonságban áll az angol arisztokráciával. Új családjának tagjai annyira jó arcok, hogy meghívják egy esküvőre, ami nagyon jó murinak ígérkezik, csak éppen semmi nem úgy alakul, ahogyan kellene. A kastély hátborzongató, a rokonok nagyon furák, ráadásul sorban tűnnek el a cselédlányok.

Mind idegenek vagyunk

Disney+, április 24.

Hiába díjazták a BAFTA-n és a Golden Globe-on, a Mind idegenek vagyunk tavaly elkerülte a magyar mozikat. Sebaj, most végre érkezik ez a misztikus dráma, melyben egy negyvenes író sok évtizednyi távollét után hazatér, hogy megpróbálja feldolgozni gyermekkori traumáit.

Antares de la Luz: Közel a vég

Netflix, április 25.

A Netflix egy dologban vitathatatlanul nagyon jó: képes hétről hétre izgalmas, máshol hozzáférhetetlen dokumentumfilmekkel meglepni a közönségét. Ezúttal a címszereplő, Antares de la Luz nevű halálos manipulátor által létrehozott szektát mutatja be, melynek története 2012-ben megrázta Chilét.

A holtak nem halnak meg

HBO Max, április 26.

Nagyjából egyezik a közvélekedéssel az a kijelentés, hogy Jim Jarmusch 2019-es zombis vígjátéka nem sikerült valami jól, mivel azonban a film tele van olyan sztárokkal, mint Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Danny Glover, Steve Buscemi vagy az egyre népszerűbb Austin Butler, és hát a rendező utánozhatatlan stílusa is nyakon csíphető, ezért mi arra biztatnánk mindenkit, hogy nyugodtan tegyen vele egy próbát és alakítsa ki a saját véleményét a mozival kapcsolatban.

Francia csók

HBO Max, április 26.

Elbűvölő romantikus vígjáték azokból az időkből, amikor Meg Ryan még tudta mozgatni az arcát. Karaktere a Kevin Kline által megformált fickóval együtt Párizsban próbál leszámolni a szerelmesek városának illúziójával, de végül menetrendszerűen egymásba gabalyodnak.

Mamma Mia!

HBO Max, április 26.

Ezt a filmet legalább annyira szokás a giccsessége miatt átkozni, mint méltatni a benne tomboló féktelen jókedv és életöröm miatt. Kétségtelen, hogy vannak nagyon kínos pillanatai – különösen a zéró énekhanggal megvert Pierce Brosnan leszerződtetését nehéz megbocsátani –, de a remek ABBA-dalok, a színpompás helyszín és a nyár elbűvölő hangulata miatt mi mégis szeretjük ezt a vidám musicalt.

Kos

SkyShowtime, április 26.

A lengyelek is leforgattak tavaly egy nagyszabású történelmi filmet, melynek címszereplője a Tadeusz Kościuszko nevű nemzeti hős, aki harcolt Amerikában is, majd onnan hazatérve az országban megtelepedett orosz, porosz és osztrák csapatok ellen vezetett szabadságharcot. A Most vagy soha! után érdekes lesz látni, hogyan birkóznak meg ezzel a műfajjal északi barátaink.

Hogy van Kátya?

HBO Max, április 26.

Az ukrán filmművészet darabjaival sem vagyunk mostanában elárasztva, épp ezért lesz érdekes látni a kijevi születésű, ám a filmművészetet már Londonban tanult Christina Tynkevych családi drámáját, melyben egy 35 éves egyedülálló anya küzdelmeit követhetjük figyelemmel. Az alkotás 2022-ben a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon két díjat is kapott.

Ez is érdekelhet:

Mutatjuk a „fluoreszkáló ribancot” a Micimackó-horror folytatásából

Nem biztos, hogy bírnád az iramot ezzel a hölggyel.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Döbbenet, mennyire rosszul szerepel a Furiosa az amerikai mozikban

További cikkeink a témában