Összeszedtünk tíz olyan alkotást, amely a héten kerül be valamelyik streamingszolgáltató kínálatába, és amellyel érdemes lesz tenni egy próbát. A tavalyi év magyar közönségsikere végre otthon is nézhető.

Előfordulhat, hogy a kiemelt címek közül némelyik már régebb óta elérhető valamelyik másik szolgáltatónál, de mivel egy átlagos felhasználó nem rendelkezik az összes előfizetéssel, úgy gondoltuk, egy adott platform premierje igenis fontos információ lehet sokaknak.

Íme tehát a hét – szerintünk – legfontosabb bemutatói:

A szakasz

HBO Max, április 1.

Oliver Stone háborús rémálma még ma is akkorát üt, mint egy feltuningolt légkalapács. Charlie Sheen zöldfülűként merül alá a vietnámi háború poklába és viszi magával a nézőket is. Akciófilmként is működik, de nem azért fogsz rá emlékezni, mert látványos benne a pirotechnika.

Éjszakai ragadozók

SkyShowtime, április 1.

Még azoknak is el kell ismerniük, hogy Tom Ford zseniális műve maradandó filmélmény, akik valamiért nem tudtak rezonálni erre a szürreális tripre. Jake Gyllenhaal mindig remek, de ezúttal Amy Adams viszi a pálmát. Az arckifejezése az utolsó snittben színtiszta költészet.

Lángoló Mississippi

HBO Max, április 1.

Ebben az izgalmas krimiben két FBI-ügynök utazik Mississipi egyik kisvárosába, hogy felgöngyölítsék három polgárjogi aktivista meggyilkolásának ügyét. Kiderül, hogy nemcsak a Ku-Klux-Klán után nyomoznak, de a szörnyű bűncselekményben ilyen-olyan módon a fehér közösség majd' összes tagja részt vett, ha másként nem is, a hallgatásával.

Ex Machina

Netflix, április 1.

Hamarosan a magyar mozikba kerül Alex Garland Polgárháború című alkotása, így éppen jókor válik újra elérhetővé az Ex Machina, ami a rendező egyik legjobb munkája, melyben egy techmilliárdos létrehozza a tökéletes mesterséges embert.

Videodrome

SkyShowtime, április 1.

David Cronenberg lenyűgöző tech- és testhorrorja nem öregedett valami szépen. Ma már sokak számára nevetségesek lehetnek a trükkök, de a rendező rajongói és a filmtörténelmi érdekességekre nyitott nézők egészen biztosan élvezni fogják.

Radikális

HBO Max, április 1.

A mexikói határvidéken nem könnyű az élet. Ott, ahol a nyomor, a bűnözés és az erőszak mindennapos, egy tanár elhatározza, hogy egy radikális módszer alkalmazásával próbálja meg jó útra terelni tanítványait. A főszerepben a Hogyan legyél latin szerető című vígjátékból ismert Eugenio Derbez.

Semmelweis

Netflix, április 3.

2023 magyar sikere volt az anyák megmentőjéről készült életrajzi dráma, mely a címszereplőnek a bécsi szülészeti klinikán töltött éveit mutatja be. Végre az otthonunk kényelmében is megnézhetjük.

Música

Prime Video, április 4.

Az Amazon MGM által felkarolt vígjáték főhőse egy fiatal srác, aki a szinesztézia nevű mentális betegséggel él, vagyis a fejében összekavarodnak az érzetek, ami esetében azt jelenti, hogy az agya zenévé alakítja az egyszerű hétköznapi zajokat. Még mi sem láttuk, de az előzetese magával ragadott minket.

Interjú a herceggel

Netflix, április 5.

Ezt a filmet a brit királyi család egészen biztosan nem veszi fel a kedvencei közé. Az alkotás arról az interjúról szól, amit a BBC hozott össze András herceggel, akiről kiderült, hogy nyakig benne volt az elítélt szexuális bűnöző, Jeffrey Epstein ügyleteiben.

Harry és Sally

HBO Max, április 5.

Tökéletes gyógyszer a rosszkedv ellen minden idők egyik legjobb romantikus komédiája. A két csodálatos főszereplő furcsa szerelmének történetét nem lehet elégszer megnézni.

Ez is érdekelhet:

A tíz kedvenc filmesünk, akit lovaggá ütöttek

Hamarosan Christopher Nolan, az Oppenheimer rendezője is a neve elé veheti a Sir előtagot. Ennek örömére összeszedtünk tíz filmest, akit szintén elért ez a megtiszteltetés.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

David Beckham közel négymilliárd forintra perli Mark Wahlberget

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés