Idén is Oscar-díjat kaphat egy magyar film!

Öröm, boldogság, büszkeség. A Saul fia tavalyi diadala után ismét van Oscar-jelölt magyar alkotás, mégpedig Deák Kristóf Mindenki című alkotása, mely a legjobb élő szereplős rövidfilmek között került az öt közé.

Itthoni idő szerint negyed háromkor kezdték el bejelenteni a 2017-es Oscar-díj várományosait. Amikor a legjobb élő szereplős kisfilm kategória jelöltjeit bejelentő Ken Watanabe elkezdte sorolni a jelölteket, még remélni sem mertük, hogy elhangzik majd egy magyar alkotás címe is, de végül pontosan ez történt.

Ebben a kategóriában egyébként utoljára 53 évvel ezelőtt Szabó István Koncert című vizsgafilmjéért szoríthattunk, most pedig a 34 éves Deák Kristóf Mindenki-jéért izgulhatunk, mely kivételesen nem egy drámai, hanem egy életigenlő, pozitív alkotás, amivel már alapból színt visz az ebben a kategóriában jellemző lehangoló, súlyos művek közé.

A főszereplők gyerekszínészek, a sztori pedig egy lelkes kislány körül bonyolódik, aki beáll az iskola énekkarába, de amikor kiderül, hogy nem tökéletes a hangja, az énektanárnő megkéri, hogy inkább tátogjon.

A fiatal rendező egyébként angliai egyetemen tanult rendezést, itthon az m1 Hacktion című sorozatának tizenkét epizódját rendezte, majd a Mindenki-vel járta a fesztiválokat, és ezzel a jelöléssel minden bizonnyal fenekestül fordul fel az élete.

Szívből gratulálunk és szorítunk a díjért. Az Oscar-gálát február 27-én rendezik Los Angelesben. Hajrá!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon