Kerek húsz éve forgatták le a világ egyik legnépszerűbb karácsonyi filmjét, az Igazából szerelem című brit mozit (a másik természetesen a Reszkessetek, betörők!), melynek apropóján az ABC csatorna leforgatott egy riportfilmet Az Igazából szerelem nagy nevetései és titkai: 20 évvel később címmel.

Ebben természetesen megszólaltatták a film alkotóit és sztárjait is, köztük az idén 66. születésnapját ünneplő Richard Curtist, aki elmondta, hogy mai szemmel már nem igazán elégedett az alkotással.

A diverzitás hiányától kellemetlenül és egy kicsit hülyének is érzem magam

– mondta, majd azzal folytatta, hogy a filmben három olyan történetszál is van, melyben főnökök és beosztottak között szövődik szerelem, amivel mintha arra utalt volna, hogy napjainkban erről már inkább a munkahelyi zaklatás, mint a romantika jut az emberek eszébe.

Íme a riportfilm angol trailere:

Curtis szerint a filmje ma már meglehetősen elavultnak számít, hiszen ahelyett, hogy megmutatta volna, a szeretet mennyire sokszínű, szinte kizárólag fehér heteroszexuális párokat helyezett a középpontba. Ennek ellenére a rendező a közönség töretlen szeretete miatt nagyon hálás és ezt egészen meghatónak érzi.

A riportfilmben az Igazából szerelem éneklő kislányát, Olivia Olsont is megszólaltatták. A hölgyre egyébként érdemes vetni egy pillantást, amit mi tavaly meg is tettünk:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kiváló szórakozásnak ígérkezik az Országúti diszkó rendezőjének új rablós akcióvígjátéka

Megújul a Netflix, és imádni fogod

Ezt gondolja minden idők egyik legjobb hivatásos bunyósa a közúti keménykedésről

További cikkeink a témában