Plan B, azaz Ben Drew bemutatkozó filmje nem csak ahhoz képest igen ütős darab, hogy egy sztárrapper rendezte. Erősen ajánlott darab.

London. Erős szél. De a drogdílerek a helyükön maradnak. Bármilyen körülmények között. Ha kell, az életed árán is. Erről szól a Rázós környék, amelyet semmiképpen sem érdemes megnézned, ha arra vágysz, hogy egy film feldobja a napodat. És akkor sem, ha Londonba készülsz. Az angol mocsok legmélyéről érkezett szereplők ugyanis egy olyan sok szálon futó sztorit hoznak össze, ami gyomorba vág, és amelybe már az elejétől bele van kódolva a tragédia. Mert a karakterek DNS-ébe is bele van.

Fiatal fiúk-lányok verődnek össze London-Alsón, hogy beleavatkozzanak egymás életébe, akár fegyverrel, akár ököllel, de mindenképpen a drogok és a prostitúció által kikövezett úton. Itt nem sokan békések, ezért nehéz is lenne igazán pozitív karaktert találni közöttük, egy azonban talán akad, ő Aaron, akinek néha-néha megmoccan a lelkiismerete. Aaron barátjával, Eddel drogdílerkedik, haverja pedig folyamatos jelleggel rántja magával a mélymocsokba, ami magában foglalja egy lány teljesen értelmetlen prostituálását és egy csecsemő jó pénzért való eladását is. Arrafelé így szórakoznak az úriemberek.

A sok szálon futó sztori, vagy ha úgy vesszük, a sok csatornán folyó ürülék a végén persze találkozik egy nagy pöcegödörben, a kilátástalan helyzetből sokak számára nem lesz kiút, mindez viszont egyfajta gettómusical köntösben érkezik, Plan B ugyanis az Ill Manors lemezéről rappelgeti nekünk az ide vonatkozó sztorikat, a végén pedig még taxis szerepben is előkerül, nehogy már ne osszon magára egy rövidke cameót első saját mozifilmjében.

Az isten se gondolta volna, hogy egy hihetetlenül tehetséges rapper filmrendezőként is legalább akkorát tud gurítani, mint lemezeivel. A Rázós környék ügyes mozi, remekül adagolt feszültséggel, hihető karakterekkel, biztos kezű sztorivezetéssel, idősíkjátékokkal, amit ha megnézel, nem vágysz majd annyira Londonba. Vagy legalábbis nem a mélyére.

8/10

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában