Nem Magyarországról érkezett a felvetés, de nagyon adjuk.

Pont elég baja van szegény hazai oktatásnak, úgyhogy bántó szándék egy szemernyi sincs bennünk. Egyszerűen csak egyetértünk a törekvéssel, hogy az alapvető fontosságú általános műveltség és lexikális tudás mellett ugyanolyan fontos lenne egy gyakorlatiasabb, a villámgyorsan változó világban életszerűbb készségek fejlesztése.

Íme a javasolt lista:

Vagyis adózási ismeretek, kódolás/programozás, főzés, biztosítás, otthoni javítási munkák, önvédelem, túlélési készségek, társas viselkedés, személyes pénzügyek, nyilvános felszólalás, autó karbantartás, stresszkezelés.

Nyilván lehet vitatkozni részleteken, de az alapfelvetéssel – hogy az iskolában tanítsák meg a mindennapok magabiztos kezeléséhez szükséges skilleket – nem nagyon.

Azon persze el lehet gondolkodni, hogy te mit tartanál feleslegesnek a listáról, és főleg mit írnál rá. Tényleg, szerinted (az alap tudásanyag fontosságától függetlenül) milyen készségeket volna érdemes tanítani minden iskolában?

(Borítókép: Jó hangulatú kísérlet, feltehetőleg egy kémiaórán, Getty Images)

Ez is érdekelhet:

A Feröer-szigeteken bármikor visszaülnénk az iskolapadba

A világ egyik legzordabb terepén olyan campus épül, ahol 150 naposra nyúlik a szabadtéri szezon, és ahol a növényzet a tervezéstől része az épületnek.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Deadpool és Rozsomák durván egymásnak esnek közös filmjük teljes előzetesében

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés