A Disney most szívhatja a fogát, a Warner végleg elcsábította tőlük a Marvel filmes univerzumának egyik legjobb rendezőjét.

James Gunnról van szó, aki annak idején A galaxis őrzői rendezőjeként az MCU egyik legnépszerűbb címét hozta tető alá a Disney-nek. Hálás is volt neki mindenki ezért, csak aztán kiderült, hogy annak idején Gunn-nak szokása volt trollkodni Twitteren, a Disney valamelyik túlbuzgó hülyéje pedig gondolkodás nélkül kivágta őt a készülő második rész éléről.

A Warner fejesei akkoriban jöttek rá, hogy a DC szuperhőseivel teletömött filmes univerzum építésére felkért Zack Snyderrel nem jutnak messzire, így nekik speciel pont kapóra jött, hogy Gunntól a Disney megvonta a bizalmat. Le is csaptak rá és felkérték, hogy hozza rendbe, amit annak idején David Ayer elcseszett, és csináljon filmet az Öngyilkos osztag néven ismert antihős-formációról, Gunn pedig vállalta a felkérést, majd összehozta a DC Films addigi legjobb moziját.

Az Öngyilkos Osztag egy mocskos, röhögős, imádni való trip

James Gunn beleadott mindent. Megmutatta, hogy milyen is lehetne a DC filmes univerzuma, ha nem akarna belemerülni a sötétségbe. A végeredmény a legőrültebb képregényfilm valaha.

A The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag a Warner önhibájából – a filmet egyszerre mutatták be a mozikban és az HBO Maxen – végül nem robbantott kasszát, de mind a kritikusok mind a nézők imádták, Gunn pedig emiatt még egy spinoffsorozatot is csinálhatott a film egyik karakterének, Békeharcosnak, ami szintén remekül sikerült.

A Disney közben rájött, mekkora baromság volt tízéves tweetek miatt megszabadulni az egyik legnagyobb tehetségüktől, visszaimádkozták hát Gunnt a csapatba, de a rendező a jelek szerint nem felejtette el, hogy annak idején egyetlen döntéssel akarták kinyírni a karrierjét. Ez pedig most lett egyértelmű, ugyanis a Warner úgy döntött, hogy végleg rákönyököl a restart gombra, már ami a DC filmes univerzumát illeti. Jól is tették, hiszen mára kiderült, hogy a Snyder által elkezdett, majd a DC Films élére állított Walter Hamada által folytatott irány nem vezet sehova. Kellett egy Kevin Feige kaliberű alkotó, aki képes a Marveléhez fogható sikereket elérni a Warner portfoliójában szereplő szuperhősök terelgetésével.

A reformra most nyílt lehetőség, mivel a Warner egy nagyobb fúzió után Warner Bros. Discoveryként született újjá, az élére pedig David Zaslav került, aki azzal kezdte, hogy

közös megegyezéssel megszabadult Hamadától, majd a DC Filmset átnevezte DC Studiosnak, melynek az élére besorozta James Gunnt és Peter Safrant.

Safran rendezőként még nem annyira rutinos, mint Gunn, de producerként igazi veterán, aki nemcsak James Wan felfedezésében játszott komoly szerepet, de producerként ott virít a neve az Aquaman, a Shazam! és Gunn mindkét DC-s alkotásának stáblistáján. Mindketten hatalmas képregényrajongók és elismert alkotók, így David Zaslav döntése, mely teljesen szabad kezet ad nekik abban, merre kommandírozzák a DC filmes univerzumát, egészen reményteli jövőt jelent Superman rajongói számára.

Balra Peter Safran látható a The Suicide Squad londoni premierjén a film egyik sztárjával, Peter Capaldival

A páros szerződése nem exkluzív, így továbbra is fennáll annak az elméleti lehetősége, hogy Gunn a jövőben is vállaljon munkákat a Marvel számára, ám erre vajmi kevés esély van. Egyrészt a rendező már korábban is elmondta, hogy a harmadik résszel búcsút vesz a galaxis őrzőitől, hogy új kihívások után nézhessen, másfelől pedig egy a DC-mondakörhöz hasonlóan gigantikus forrásanyag kezelése mellett nemigen lesz ideje emberünknek arra, hogy ettől teljesen különböző projektekben is teljes emberként vegyen részt.

Úgy tűnik, a Warner végre megtalálta a megfelelő embert a feladatra. Tűkön ülve várjuk a fejleményeket.

(forrás: Variety, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában