A Feltámadások alcímű negyedik epizód december 23-i bemutatójának közeledtével fellángolt a Mátrix-láz, amiből a videojátékipar sem akar kimaradni.

Az Unreal Engine csapott le a témára és The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience címmel csinált egy általuk forradalminak beharangozott techdemót, ami csütörtöktől lesz megtekinthető, és melynek ma kijött egy nyúlfarknyi kedvcsinálója, melyben Keanu Reeves, azaz Neo látható, amint ezt kérdezi:

Honnan tudod, hogy mi a valóság?

A videó állítólag egy látványos klip lesz, melynek képkockáit valós időben számoltatják ki az Unreal Engine 5 grafikus motorjával. Elérhető lesz PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S-en is.

Itt az emlegetett teaser:

A Twitteren a rajongók szinte azonnal két csoportra szakadtak. A #TeamReal hashtag hívői azt vallják, hogy a videóban tényleg Keanu Reeves látható, a #TeamCGI pedig azokat tömöríti, akik szerint csak a digitális mása teszi fel azt a bizonyos kérdést.

Nos, azt meg kell hagyni, hogy valóban mesteri animációról van szó, de szerintünk már első pillantásra egyértelmű, hogy ez a Neo bizony számítógéppel lett odavarázsolva a videóba. Arról nem is beszélve, hogy ha nem így lenne, az egész beharangozónak nagyjából pont semmi értelme nem volna.

Szóval mi határozottan a #TeamCGI hashtaget támogatjuk és kíváncsian várjuk a csütörtököt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Pedro Pascal részegen vette át az amerikai színészcéh díját, később arra sem emlékezett, miket mondott közben

Emberek, akik mást és máshogy csináltak, mint kellett volna