A Feltámadások alcímű negyedik epizód december 23-i bemutatójának közeledtével fellángolt a Mátrix-láz, amiből a videojátékipar sem akar kimaradni.

Az Unreal Engine csapott le a témára és The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience címmel csinált egy általuk forradalminak beharangozott techdemót, ami csütörtöktől lesz megtekinthető, és melynek ma kijött egy nyúlfarknyi kedvcsinálója, melyben Keanu Reeves, azaz Neo látható, amint ezt kérdezi:

Honnan tudod, hogy mi a valóság?

A videó állítólag egy látványos klip lesz, melynek képkockáit valós időben számoltatják ki az Unreal Engine 5 grafikus motorjával. Elérhető lesz PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S-en is.

Itt az emlegetett teaser:

A Twitteren a rajongók szinte azonnal két csoportra szakadtak. A #TeamReal hashtag hívői azt vallják, hogy a videóban tényleg Keanu Reeves látható, a #TeamCGI pedig azokat tömöríti, akik szerint csak a digitális mása teszi fel azt a bizonyos kérdést.

Nos, azt meg kell hagyni, hogy valóban mesteri animációról van szó, de szerintünk már első pillantásra egyértelmű, hogy ez a Neo bizony számítógéppel lett odavarázsolva a videóba. Arról nem is beszélve, hogy ha nem így lenne, az egész beharangozónak nagyjából pont semmi értelme nem volna.

Szóval mi határozottan a #TeamCGI hashtaget támogatjuk és kíváncsian várjuk a csütörtököt.

És ezt olvastad már?
A Micimackó után a Bambiból is horrorfilm készül
.