Jeremy Clarkson jelenleg az Amazon csapatát erősíti, és olyan műsorokkal hozza a nézettséget a streamingszolgáltatónak, mint a Clarkson farmja, vagy A Nagy Túra különkiadásai, melyeket mi is szívesen megnézünk bármikor. Most azonban nagyon úgy áll a dolog, hogy már nem sokáig láthatjuk őt a képernyőn.

Az angol showman és újságíró tavaly december közepén írt egy cikket a The Sun magazinnak, melyben nem kicsit kritizálta az angol királyi család Amerikába szakadt tagjait, azaz Harry herceget és feleségét, Meghan Markle-t. A kritikával még nem lett volna baj, de Clarkson sajnos csúnyán elvetette a sulykot.

Harry hercegről elmondta, hogy rá igazából nem haragszik, hiszen ő már nem több, mint egy bábu, a feleségét viszont egyenesen gyűlöli. Véleménycikkét azután írta meg, hogy a Netflix leadta a Harry & Meghan című dokumentumfilmet az Udvart hátrahagyó párról, melynek tagjai azóta több olyan kijelentést is tettek, ami sokat rontott a királyi család megítélésén. Ez annyira felbosszantotta Clarksont, hogy ilyen és ehhez hasonló kijelentésekre ragadtatta magát:

„Éjszaka nem tudok aludni. Csak fekszem ott összeszorított fogakkal, és arról a napról álmodozom, amikor Meghan Markle-t arra kényszerítik, hogy meztelenül járjon körbe Anglia minden városának utcáin, miközben a tömeg azt kiabálja, hogy »Szégyen!«, és ürülékkel dobálják meg.”

Nos, ez így tényleg meredek, különösen, ha az ember nem tudja, hogy ezzel Clarkson a Trónok harca egyik epizódjára utalt, és mivel ezt ő maga a cikkben elfelejtette megemlíteni, sokan tényleg nem értették, mire ez a hatalmas gyűlölet.

A hercegi pár a Netflix filmjében

A cikk láttán akkora volt a felháborodás, hogy a The Sun nagyon gyorsan eltávolította azt az internetes felületéről, de ez már csak annyit ért, mint halottnak a csók. Nemcsak az internet népe túrázta fel magát a szerző kijelentésein, de több politikus és más közszereplő is megszólalt az ügyben, a Variety pedig most arról ír, hogy az Amazon a cikk miatt nem fog a jövőben együtt dolgozni a showmannel.

A már csőben lévő műsorai még kimennek, de 2024-től állítólag nem láthatjuk többé Clarksont a Prime Video műsorán. A szolgáltató annyira szégyelli magát a cikk miatt, hogy még a Clarkson farmja második évadának virtuális sajtótájékoztatóját is lefújta, és csak remélni merjük,  nem fogják kukázni az egész szériát a következő napokban.

Clarkson farmjában nincsen szar

Vagyis van, de nem úgy. Az Amazon új sorozata egyszerűen imádnivaló.

Látva az egyre növekvő szarvihart, végül Clarkson is kénytelen volt megmoccanni, és az Instagramon kért bocsánatot a megsértett pártól, ami így bizony nem tűnik túl őszintének. Megjegyzi, hogy nagyon jól tudja, ilyenkor egy bocsánatkérés már nem engeszteli ki az embereket, legyen az bármennyire őszinte, ő azonban megpróbálkozik vele. Állítása szerint az irományt sietve hozta össze és küldte el a magazinnak, így ő is csak akkor szembesült vele, mennyire csúnyán néz ki a dolog, amikor visszaolvashatta a sorait, immár a megjelent cikkben.

Leírja, hogy a sokat és jogosan kritizált fordulatával valóban a Trónok harca egyik részére célzott, ami így a hivatkozás nélkül tényleg úgy tűnhetett, hogy ő tényleges erőszakot szorgalmaz Harry herceg feleségével szemben.

Hosszú bocsánatkérésében belátja, a sorait tényleg lehetett úgy értelmezni, hogy gyűlöletbűncselekményre buzdít, és emiatt is hamut szór a fejére. A teljes bejegyzését itt elolvashatod:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1) által megosztott bejegyzés

Ez persze nemigen fog kiengesztelni senkit az Amazon vezetőségének köreiben. Közben szóvivőjükön keresztül a megsértett pár is válaszolt. Elismerték, hogy Clarkson karácsonykor valóban írt egy bocsánatkérő emailt Harry hercegnek, de nem úgy tűnik, hogy elfogadták volna azt, a nyilatkozat ugyanis így folytatódik:

„Bár a mai napon Clarkson úr egy nyilvános bocsánatkérést is kiadott, van azonban valami, amiről eddig nem beszéltünk, ez pedig az illető régóta fennálló szokása, hogy olyan cikkeket ír, melyekben gyűlöletet szít, összeesküvés-elméleteket és nőgyűlöletet terjeszt.”

Szóval nagyon úgy tűnik, hogy az angol showman most tényleg túl messzire ment, a látványos kirohanásnak pedig fájdalmas lesz a böjtje. Fájdalmas Jeremy Clarksonnak, és minden olyan nézőjének, aki annak ellenére is remekül szórakozott a műsorain, hogy az ember köztudottan nem a mértéktartás és a jó ízlés mintaképe.

Ez is érdekelhet:

Szerinted elfogadható magyarázatot adott a tettére a bunkón parkoló audis?

A tulajnak nekiesett az internet népe, de ő volt annyira tökös, hogy kiálljon és elmondja, miért foglalt el két helyet. Szerinted jogos?

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés