Lassan lenyugszanak az Oscar-gálát beárnyékoló pofon körüli kedélyek, mellyel kapcsolatban már sokan elmondták a véleményüket, egyesek határozottan elutasítva az erőszakot, mások relativizálva azt.

Hogy pontosan mi történt, azzal mára már azok is tisztában lehetnek, akik nem igazán kísérik figyelemmel a filmvilág eseményeit, de ha neked valamilyen okból kimaradt volna a sztori, segítünk egy kis emlékeztetővel:

Most Jim Carrey is elmondta, mit gondol erről az egészről, és mivel az ügy sértettjéhez hasonlóan ő is humorista-színész, ráadásul nagyon kedveljük, kíváncsian hallgattuk, mit válaszol az ezzel kapcsolatos kérdésre.

Carrey tegnap a Sonic, a sündisznó második részének közelgő bemutatója okán a CBS reggeli műsorának vendége volt, ahol a riporter a kötelező körök után az emlékezetes pofonra terelte a szót, pontosabban arra, hogy mi történt Smith támadása után, amikor a színész megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat.

Felfordult a gyomrom, amikor állva tapsoltak neki. Azt éreztem, hogy Hollywood egyszerűen gerinctelen. Számomra ez egy teljesen egyértelmű jele volt annak, hogy már nem vagyunk az a klassz társaság, akik voltunk.

Később azt is egyértelművé tette, hogy szerinte Smith-t a támadás után ki kellett volna kísérniük a szervezőknek és hogy szerinte Chris Rocknak 200 millió dollárra kellene perelnie támadóját, hiszen ez a videó most már örökre az emberekkel marad. Elmondta, hogy szerinte semmi nem igazolhatja a fizikai erőszakot, senki nem támadhat meg valakit csak azért, mert az illető kimondott bizonyos szavakat. A riporter felvetésére, mely szerint a pofon egy eldurvult élethelyzet végeredménye volt, Carrey megjegyezte:

Nem eszkalálódott ott semmi. Az egésznek nem volt előzménye. Azért történt, mert Willben volt valami legbelül, ami frusztrálta őt. A legjobbakat kívánom neki, nincs semmi bajom Will Smith-szel. Remek dolgokat tett le az asztalra, de amit most tett, az beárnyékolta az egész estét, amiért sokan nagyon keményen megdolgoztak.

Itt megnézheted a bejelentkezés ominózus részletét:

Carrey legközelebb a fentebb is említett Sonic, a sündisznó 2. főgonoszának szerepében tér vissza a vásznakra, melyet április 7-én mutatnak be a magyar mozik.

A poptörténelmi jelentőségű pofonról mi is elmondtuk a véleményünket:

Nagyon nem volt rendben az az Oscaron elcsattanó pofon, és erre végre kezdenek rájönni az ügy szereplői is

„Jól tette!” „Én addig ütöttem volna, míg meleg!” – jöttek a kommentek. Nos, ami a felszínen egyeseknek igazságszolgáltatásnak tűnik, az valójában egy gusztustalan, gyáva tett volt.

(főkép: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában