Martin Scorsese 2019-ben szépen beleszállt a szuperhősfilmekbe, amikor kijelentette, hogy ezek szerinte nem is filmek, inkább vidámparki látványosságok. Ez annak idején nemigen tetszhetett Joe Russónak, aki a testvérével együtt rendezte meg a Marvel filmes univerzumának legnagyobb kasszasikerét, a Bosszúállók: Végjáték című mozit. Úgy tűnik, Russo azóta sem tudta feldolgozni a mester kijelentését.

Tegyük hozzá gyorsan, hogy Scorsese véleményére bizony tényleg illik odafigyelni, hiszen egy igazi rendezőóriásról beszélünk, akinek a legutóbbi alkotásai sajnos nem épp úgy sikerültek, ahogyan azt ő szerette volna. Az említett kijelentést például akkoriban tette, amikor alig tudta összekaparni a pénzt Az ír című mozijára, ami végül a Netflixen debütált. Tagadhatatlan, hogy emiatt lehetett benne némi keserűség, hiszen mindeközben a Marvel Bosszúállók-filmjei hatalmasat taroltak a pénztáraknál.

Azóta persze rengeteg víz lefolyt a Dunán, de Scorsese idén ismét öntött egy kis olajat a tűzre, amikor egy interjúban elmondta, hogy szerinte egyenesen veszélyesek a szuperhősös alkotások a kultúrára nézve. Szóval valahol az is érthető, hogy Russónak nem esnek jól ezek a kijelentések, hiszen ő a legnagyobb anyagi sikert éppen egy ilyen filmnek köszönhetően könyvelhette el. Ő ráadásul a Végjáték óta nem dolgozott a Marvelnek, és a legutóbbi filmjei nem is arattak kirobbanó sikert, sem kritikai, sem anyagi értelemben, így esélyes, hogy az ő frusztrációja is szerepet játszhatott abban a sztoriban, ami a napokban korbácsolta fel a kedélyeket.

Történt ugyanis, hogy Scorsese lánya, Francesca a TikTokon megosztott egy videót, melyben apja látható, amint rendezői instrukciókkal lát el valakit, akiről később kiderül, hogy nem más, mint Oscar névre hallgató kutyája.

Erre válaszul aztán Joe Russo is mobiltelefont ragadott és készített egy klipet az Instagramra, amiben viccesen odaszúr idén 80 éves kollegájának.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Russo Brothers (@therussobrothers) által megosztott bejegyzés

A videóban Russo a következővel cukkolja a rendezőt: Ó, nézzétek, egy schnauzere van! Imádom a schnauzereket! És Oscarnak hívják. Ez nagyon cuki! Aztán az ölében tartott kutyájára néz és azt mondja:

Na menjünk, Box Office!

Russo nyilvánvalóan azzal akart viccelődni, hogy míg Scorsese szerinte az Oscar-díjra hajt, neki a bevétel nagyobb motiváció, egyúttal ezzel azt is meglebegtetve, hogy kollegája képtelen az anyagi sikerre. Ez most különösen vitriolos beszólás, hiszen Scorsese legújabb filmje, a Megfojtott virágok nem igazán szerepel jól a kasszáknál. A film mostanáig csak 85 millió dollárt tudott termelni világszinten, ami a 200 millió dolláros büdzsé fényében nagyon rossz teljesítmény.

A rosszul elsült vicc így nagyon sokaknál kiverte a biztosítékot. Többen is rámutattak arra a tényre, hogy egy alkotás értékét nem az anyagi siker határozza meg, és még többen voltak azok, akik emlékeztettek arra, hogy Russo a legnagyobb sikereit akkor könyvelhette el, amikor testvérével együtt a Marvelnek dolgozott, mely a kétezertízes évek végén egyébként is fénykorát élte.

Mi biztosak vagyunk benne, hogy Russo tényleg csak egy játékos viccnek szánta a videót, de ismerve a fentebb taglalt körülményeket, azt sem nehéz belelátni a sztoriba, hogy a direktor inkább törleszteni akart Scorsese négy évvel ezelőtt kifejtett véleményéért, ráadásul pont akkor, amikor a nagy szakmai múltú rendező legújabb filmje elhasal a mozipénztáraknál.

Bízzunk benne, hogy az előbbi a helyzet, ellenkező esetben ez a történet nagyon rossz szájízt hagy maga után!

(Forrás: Deadline, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Martin Scorsese megint nekiment a szuperhősfilmeknek

Ezúttal mondjuk már biztos többen bólogatnak.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Ez a srác nem simán utcazenész, hanem utcazseni

Mi is nehezen hisszük, de igaz: Deadpool és Rozsomák sört reklámoznak

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés