A cannes-i filmfesztiválon bemutatták a Firebrand című filmet, melyben Jude Law a hírhedt angol királyt, VIII. Henriket játszhatta el. A mozi a vetítés után nyolcperces álló ovációt kapott, vagyis ha minden jól megy, a színésznek kinézhet néhány rangos díj.

És hát azt sem lehet mondani, hogy ezért ő nem tett meg mindent. Az alkotás az uralkodó utolsó napjairól szól, amikor Henrik érthető okokból már nem igazán volt a topon, amiről Law némi saját kutatás után győződött meg. A film vasárnapi bemutatója után egy nappal, tegnap tartott sajtótájékoztatón így fogalmazott:

Több érdekes beszámolót is olvastam arról, hogy Henrik lába akkoriban már annyira fekélyes volt, hogy a szagát még három szobával odébb is érezni lehetett. A szagot rózsavízzel próbálta elfedni. Úgy éreztem, átütő hatása lenne, ha én is bűzlenék.

A gondolatot aztán tett követte, amit nemigen fogadhattak kitörő örömmel a színész munkatársai, különösen nem Alicia Vikander, aki a partnerét játszotta a műben.

Law és Vikander Cannes-ban

Emberünk megkeresett egy specialistát, akivel egy olyan egyedi illatot szagot kevertetett ki, amivel sikerült megidézniük a betegsége végstádiumában szenvedő uralkodó kipárolgását. Az illat összetevői ennél egyszerűbbek nem is lehettek volna. Law imígyen dicsérte a szagember munkáját.

Valahogyan a vérből, fekáliából és izzadságból sikerült előállnia egy igen különleges illattal.

A színész azt is elmondta, hogy először csak kis mennyiséget használt, hogy karakterbe kerüljön, de aztán elszaladt vele ló és csak úgy lögybölte magára a nedűt. A film rendezője, Karim Aïnouz ehhez csak ennyit fűzött hozzá:

Amikor Jude besétált a forgatásra, az egyszerűen rémes volt.

(forrás: Variety, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Csodaszép nő okozott botrányt a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén

Már azelőtt minden szem rá szegeződött, hogy elkezdte volna, amiért érkezett.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Elképesztő kedvcsináló érkezett a Stranger Things világában játszódó színdarabhoz

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés