Van ez a téveszme bizonyos körökben, hogy zenésznek lenni nem is igazi munka, és ennek egyesek a közösségi médiában nem is szégyellnek hangot adni.

Nos, az igaz, hogy a zenészi hivatás messziről sem hasonlít például a kőműves munkájához, mint ahogy egy ügyvéd, egy orvos, egy szobafestő, egy rendőr, egy divatmodell, egy stylist vagy akár egy újságíró munkája sem hasonlít a másikéra, azt azonban viszonylag egyszerű belátni, hogy a maga nemében mindegyik lehet értékteremtő tevékenység. Arról nem is beszélve, hogy biztos úgy tűnik, hogy az ember nagyon megaszonta, amikor mondjuk tesitanárnak küldi a lakberendezőt (vagy fordítva), csak épp értelme nem sok van.

A pandémia a turizmus, a vendéglátás és a rendezvényszervezés mellett a szórakoztatóipart is csúnyán seggre ültette, így tavaly március óta nem épp a világ legjövedelmezőbb foglalkozása zenésznek lenni.

Azok, akik szerint a muzsikusok békeidőben csak drogoznak, lazsálnak és dugnak, azonnal elő is vették az el lehet menni dolgozni kártyát, amit a szakma képviselői rendesen meg is kapnak itt-ott a közösségi platformokon.

A Junkies az okoskodó, mindennemű belátást és empátiát nélkülöző beszólások generálta frusztrációt végre kreatív formában ordította bele a világba. Az El lehet menni dolgozni című dallal rendezték a dolgot, amihez most klip is készült.

Szerintünk a Facebook kommentszekcióiban rendszeresen előkerülő el lehet menni dolgozni kezdetű trollköltemény szinte szót sem érdemel, de ha már egy magyar együttes mindenképp reagálni akar rá, azt csakis a megfelelő iróniával és humorral érdemes csinálni.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Nem fogsz ráismerni az Addams Familyre a Netflix sorozatának első előzetesében