Még mindig azt pletykálják, hogy Cruise a következő Mission: Impossible-epizódban az űrben akar egy jelenetet leforgatni, ami, tekintettel arra, hogy a Top Gun folytatásában maga akar vadászrepülőt vezetni, és gyakorlatilag az Utóhatás összes mutatványát maga csinálta, nem is hangzik olyan vadul.

Az azonban mindenkinek meglepetés volt, hogy igazából már 15 évvel ezelőtt is szóba került egy hasonló mozi, amit maga James Cameron rendezett volna.

Cameron az Empire-nek mesélte el a sztorit.

Igazából én 15 évvel ezelőtt már beszéltem Tommal arról, hogy forgassunk le az űrben egy űrben játszódó mozit. 2000-ben volt egy szerződésem az oroszokkal arról, hogy felmegyek a Nemzetközi Űrállomásra, és ott leforgatok egy 3D-s dokumentumfilmet. Eszembe jutott, hogy a fenébe is, csinálnunk kellene egy rendes filmet is. Azt mondtam Tomnak: Beülnénk ketten a Szojuzba, csak előtte mérnököt kellene képezniük belőlünk. Ő pedig erre: Semmi gond, kiképzem magam erre. Még ötletei is voltak a történetre, de persze mindez csak egy terv volt.

Szóval az ötlet nem új, és ismerve Cruise habitusát, egészen biztosan nem nyugszik, amíg meg nem csinál valami hasonlót.

És ezt olvastad már?
Az Arany Málna alapítója bocsánatot kért és intézkedett a botrányos jelölés ügyében