Kolodko Mihály húsvéthétfőn ajándékozott meg minket legújabb miniszobrával.

Tökéletes bizonyítékai a Kolodko-miniszobrok, hogy nem a mérettől lesz valami jelentős. Miközben vitatható művészi színvonalú és esztétikájú rendes szobrok jelennek meg itt-ott, Kolodko Mihály alkotásai bár aprók, humorosak, örömöt szereznek, kifejeznek valamit – ami amúgy a művészet egyik lényege volna.

Zenél is a legújabb budapesti Kolodko-szobor

Már csak ezért is érdemes felkeresni a Fülest.

Újabb Trabant-szobor jelent meg Budapesten. Előre a múltba!

A Keleti pályaudvarnál látható, ha épp nem takarja ki mondjuk egy galamb.

Hát ez a Kolodko-szobor tényleg mindent visz

Nemrég tartottunk egy szavazást az utóbbi idők legjobb Kolodko-szobrairól. Talán szerencsésebb lett volna megvárni ezt, mert tutira sokaknál nyerő lett volna.

Felhúzható Trabant parkolt a Margit híd alá

Három miniszoborral is jelentkezett gyors egymásutánban Kolodko Mihály – szavazz a legjobbra!

Legújabb munkája sem véletlenszerűen ábrázol valamit és van valahol: az M0-s autóút északi Duna-hídjának névadási sztorijára utal. Emlékeztetőül: a híd nevére internetes szavazást írt ki a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium. Valószínűleg nem számítottak rá, hogy erről egy amerikai komikus, Stephen Colbert is értesül, aki nagy nézettségű műsorában szerényen javasolta, hogy az ő nevére szavazzanak, a magyar médiában pedig a Chuck Norris név szerepelt sokat. A szavazás első három helyezettje végül Stephen Colbert, a szintén amerikai humorista, Jon Stewart és Zrínyi Miklós lett.

A törvény értelmében hidat sem külföldi, sem élő személyről nem lehet elnevezni, ezért Colbert és Stewart is kiesett – ahogy a toplistáról lemaradt Chuck Norris sem lehetett volna a névadó –, maradt a Zrínyi, azt viszont nem akarták, mert csak. Végül Megyeri híd lett, ami találó, mert Békás- és Káposztásmegyert köti össze, de a legkevésbé sem különleges.

Kolodko Mihály Chuck Norrisa igazán különleges: nem számol el a végtelenig kétszer, nem csinálja meg az összes fekvőtámaszt és nem bírja szóra a Csendes-óceánt, hanem nyugodtan, megkötözve fekszik.

(Fotók: Kolodko Art)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

David Beckham közel négymilliárd forintra perli Mark Wahlberget

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés