Két apucinál csak négy apuci jobb, ráadásul karácsonykor. Hol is láttunk ilyet legutóbb, ráadásul alig pár hete?

Igen, a Rossz anyák karácsonyában, ahol a három rossz anyát teljesen spontán módon egyszerre meglátogatja még rosszabb anyjuk, magyarul hatványozódnak a rettenetes szülők, ráadásul még a karácsony is ott van mindenki nyakán, mintha a forgatókönyvírói klisék kiborultak volna az asztalra, és abból kalapáltak volna össze valamit, ami eladható folytatásnak. Hogy mi történik a Megjött Apuci 2-ben? A két apucit meglátogatja még rosszabb apucija, ráadásul pont karácsonykor. Nocsak, micsoda meglepetés!

Az első rész ugyebár ott ért véget, hogy Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) kibékülnek, ráadásul egymás mellé költöznek, és aktívan elkezdenek közösen részt venni a gyerekek életében. Dustynak ráadásul új felesége lesz, akinek szintén van előző kapcsolatából egy lánya, akinek szintén van egy morcos apucija (John Cena), magyarul az egész hercehurca kezdődhet elölről. A második rész készítői azonban 19-re is húztak lapot: bedobták a főszereplők apucijait a közösbe, úgyhogy megérkezik karácsonyra Dusty faterja, a kőkemény Kurt (Mel Gibson) és Brad idegesítő apja, Don (John Lithgow). Mindketten pont olyanok, mint a fiaik, csak négyzetre emelve, Kurt érzelemmentes, erőmániás csajozógép, Donból pedig úgy árad túl a szeretet, mintha Coelho-könyveket enne reggelire, és friss forrásvízzel öblítené le, amiből három perce még őzikék ittak.

Hogy ebből kijön-e egy épkézláb folytatás? Ha úgy vesszük, ki. Nem a Megjött Apuci első része volt a vígjátéktörténelem legerősebb darabja, néha még a közepes szintet is alulról súrolta, szóval nem lehettek túl magasak az elvárások a második résszel szemben. Ha innen nézzük, a Megjött Apuci 2 pont azt hozza, amit elvársz tőle, annyi különbséggel, hogy míg az első részben minden rossz poénra jutott egy jó, itt minden jó poénra jut kettő rossz. De legalább vannak jó poénok, legyünk kicsit pozitívabbak.

Nagyon jó látni Mel Gibsont végre egy könnyed hollywoodi vígjátékban, de néha mintha neki is kínos lenne ez az egész, viszont igyekszik tisztességgel kiszolgálni mindenkit, aki már egy hasonló moziban akarta őt viszontlátni. Wahlberg és Ferrell még mindig nagyon jók együtt, bár közel sem annyira jók, mint a Pancser Police-ban. John Lithgow tényleg mindent megtesz, hogy bármi szerethetőt kihozzon a karakteréből, de olyan szinten idegesítő Don, hogy azt még egy zseniális színész sem tudná közelebb hozni az emberhez, bárki a péklapátért nyúlna, ha egy ilyen karakter kerülne a közelébe, de hát ez a dolga, hogy idegesítsen. Idegesít is, méghozzá iszonyúan.

A Megjött Apuci 2 ráadásul a karácsonyi filmek összes kliséjét ellövi a játékideje alatt, de legalább egy pillanatra sem ígéri, hogy bármiben is újítani kíván, és igen, pont annyira kínos, mint amilyennek az előzeteseiben tűnt. Néha Wahlberg, Ferrell, Gibson és a sajnos nagyon keveset szerepeltetett John Cena még tud menteni a helyzeten, úgyhogy nem lesz totálisan kellemetlen ez a karácsonyi őrület, el lehet közben rágcsálni egy nagy popcornt egy plázában, ha nagyon megfáradtunk volna a karácsonyi bevásárlásban, de bármennyire is lesz sikeres ez a harmadik rész, az apucik most már ne jöjjenek meg újra. Akkor inkább folytassák a Pancser Police-t, bár arra semmi esély sincs.

A player szerint

  • Minden jó poénra jut két rossz
  • Az összes karácsonyi filmes klisét ellövi
  • Bármennyire is kínos néha, nem lehet rá haragudni
Player-méter
5
És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában