Ha táncra adod a fejed, azt legalább úgy csináld, ahogy a következő tizenegy nevező tette a filmvásznon. Sok sikert!

 1. 11 / 11

  Nick Frost – Flörti dancing (2014)

  Bár csak május elsején mutatják be nálunk a Cuban Fury-t, máris beszavaznánk a halhatatlanok közé az első és sokadik ránézésre sem parkettkompatibilis Frostot, aki persze sokat bénázik a filmben egy csaj kedvéért, hogy aztán a végén megmutassa, amit ilyenkor kötelezően meg kell. De most őszintén, tegye fel a kezét, aki sejtette, hogy valaha is salsázni látja Nick Frostot!

 2. 10 / 11

  John Travolta – Szombat esti láz (1977)

  Travoltával gondban voltunk, mert nem tudtuk, hogy az úriembernek a Grease, az Életben maradni, a Ponyvaregény vagy a Szombat esti láz miatt utaljuk-e ki a serleget. Végül az utóbbi mellett döntöttünk, hiszen az übermacsó színész brutális csípőmozgása ezzel a filmmel azonnal belefúrta magát az egyetemes partikultúrába. A hetvenes évek végén nem sok kúlabb dolog létezett a fehér zakóban feszítő buliherceg elképesztően laza pózainál, de még mai szemmel nézve is csak ritkán akad ki a cikiméter. Ha a filmvilág táncikáló hímnemű tagjairól van szó, vitathatatlanul Travolta a csúcs.

 3. 9 / 11

  Kevin Bacon – Gumiláb (1984)

  Szalonnás Kevin élete legjobb formájában lezavart egy habkönnyű zenés filmet, melyben sikerült bebizonyítania, hogy a lábainak nem kell átmenniük a szomszédba egy kis bugiért. A fiatal színésznek bizony nagyon jól állt az a bizonyos gömbölyű talpú cipő, és ahogy erről korábban már beszámoltunk, még manapság sem jön zavarba, ha le kell akasztania a szögről.

 4. 8 / 11

  Christopher Walken – Filléreső (1981)

  Walken nem csak imád táncra perdülni, de marha jól is áll neki. Eddigi csúcsteljesítménye nem a vászonhoz, hanem a The Weapon of Choice című Fatboy Slim-kliphez köthető, de már csak ezért sem hagyjuk ki a felsorolásból. Elő is guberáltuk ezt a nálunk alig ismert filmecskét (eredeti címe: Pennies from Heaven), melyben úgy ropja, mintha az Oscarja múlna rajta.

 5. 7 / 11

  Jean Dujardin – A némafilmes (2011)

  Dujardin A némafilmes című Oscar-szüretelőgéppel robbant be a köztudatba, és ezzel egyúttal le is tett egy elég vaskos névjegyet a Táncos Kedvű Aktorok szakszervezetének éves közgyűlésén. Sztepptánc talán még soha nem volt ilyen látványos a nagy vásznon.

 6. 6 / 11

  Joseph Gordon-Levitt – 500 nap nyár (2009)

  Na jó, azon azért tényleg lehet vitatkozni, hogy az 500 nap nyár semmiből érkező táncbetéte vagány vagy inkább csak simán aranyos, de annyira szeretjük ezt a filmet és annyira jól esik együtt bólogatni az örömmámorban fürdőző Joseph Gordon-Levittel, hogy nem tudtuk nem betenni a srácot a listába. Apropó, a film a szerelmi bánat egyetlen tudományosan igazolt ellenszere. Csak mondjuk.

 7. 5 / 11

  Elvis Presley – Börtönrock (1957)

  Ha már tánc, akkor természetesen a sorból nem hiányozhat a Király sem, akinek csípőkoreográfiája egészen Travolta Mester színre lépésig überelhetetlen maradt. A halhatatlansághoz persze kellett a lányszívpusztító hangszín is, de a csomag mégiscsak azzal a snájdig mozgással együtt lett végül all-in-one.

 8. 4 / 11

  Patrick Swayze – Piszkos tánc (1987)

  Akik eddig nem értették, hol marad az egy egész generáció romantikáról vallott nézeteit átformáló Piszkos tánc, azok most hátradőlhetnek. Patrick Swayze akkora igazolatlan hiányzó lenne a listáról, hogy a kihagyását még mi sem mernénk bevállalni.

 9. 3 / 11

  Tom Cruise – Trópusi vihar (2008)

  A több kilónyi mesterséges háj alatt Tom Cruise-nak (alias Les „Madafaka” Grossman) még éppen maradt annyi ereje, hogy Ben Stiller filmjének stáblistáját egy olyan hiphop-koreográfiával színesítse, melyet látva még a legelvetemültebb nyugati parti rapper is megnyalta a szája szélét. Kicsit jobban tolja, mint anno az Oprah Winfrey Show-ban, ugye?

 10. 2 / 11

  Channing Tatum – Magic Mike (2012)

  Férfisztriptíz, tehát kicsit macerás – de egyúttal elkerülhetetlen is – beismerni, hogy Channing Tatum Steven Soderbergh Magic Mike-jában elég jól nyomja. Annyira persze nem jól, mint Jennifer Beals a Flashdance nagyjelenetében, de ugye az egy teljesen más műfaj, meg most amúgy is férfiakról van szó. Szóval ellenérzés ide vagy oda, Tatumnek bérelt helye van a listán. (Hozhattuk volna a 2006-os Step Up-ot is, de végül a szerintünk jobb film mellett döntöttünk.)

 11. 1 / 11

  Antonio Banderas – Vezet a ritmus (2006)

  Mindig sejtettük, hogy Banderasnak a vérében van a tánc. Már a Desperadó-ban is imádtuk, amikor a nyitójelenetben gitárral a kezében macsóskodott végig a bárpult tetején, hogy aztán a hangszert beépítse egy erőszakoskodó mexikói állkapcsába, de végül csak a Vezet a ritmus című – egyébként meglehetősen középszerű – táncfilm igazolta sejtelmeinket. Sebaj, a tangós jelenetet még így is élvezet volt nézni.

És ezt olvastad már?
Már magyarul dörmög Black Adam
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő