Este tíz van és irgalmatlanul fájnak már az ujjaim, de nagyon jó látvány, hogy a Lego Hulkbuster már nem csak egy formátlan törzs, hanem egy saját lábain álló robottá kezd alakulni a több mint négyezer elem.

Egyértelműen a masszívabb és a különösen szépen kidolgozott készletek közé tartozik a Lego Hulkbuster, aminek kellő komolyságot ad már a doboza is. Már a csomagolás megjelenése és mérete is megüzeni, hogy a moduláris házakhoz, az Icons sorozatos autókhoz és a 1,5 méteres Eiffel-toronyhoz hasonlóan ez is egy elsősorban felnőtteknek szánt szett.

Rendesen cipelni kell a fekete alapon fényes kiemelésekkel díszített kartont, olyan nagy és súlyos a doboza, érezhetően van benne anyag bőséggel. Ollóval elvágom a három vékony szalagot, kinyitom a füleket és egy fehér doboz bukkan ki, amiben már ott zörögnek a műanyag zacskók és a kockák, valamint az összeszerelési útmutató.

Én nagyon kedvelem az analóg könyvecskéket lapozgatva összerakni a Legót, de minden elérhető digitális formában is.

Távol áll tőlem a környezetvédelem, de a Lego esetében már régóta furcsa nekem, hogy még mindig egy teljes doboznyi műanyagzacskó gyűlik össze az építés során. Pedig nagyot fejlődött a csomagolástechnika az elmúlt években és több helyen láthatóak ennek megfelelő papírzacskók is. A fenntarthatóság nyomán érdemes volna ilyesmiben tálalni az elemeket.

Ahogy a számozott zacskók elterülnek az asztalon, a legtöbben láthatóak a Vasemberre jellemző bordó és arany színek, de felbukkannak közöttük fekete, szürke és más színű kockák is, melyek az összképben már nem lesznek láthatóak. A Hulkbuster váza és a végtagok rögzítése is Technic elemekből készül el, így lesz mozgatható a karja.

Vállánál nagy átmérőjű fogaskeréknek további kettő tart ellen, így mozgatni sem olyan egyszerű a szerkezetet, de könyökből és csukóból már könnyebben beállítható a robotkar, melynek végén az ujjpercek is szabadon állíthatóak.

Három részre osztották az útmutatóját, melyekből az első után áll össze a Hulk ellen bevetett páncélzat törzse, a következő már a lábaknál kerül elő, végül pedig a karok és a vállak következnek az építési folyamatban. Sok Legót pattintottam már össze, de a nagy szettek közül kifejezetten jó élmény volt ez, ahogy a kis alkatrészekből felismerhető egységek álltak elő és szépen kitalált rendszerben illeszkedtek a vázhoz.

Legnagyobb pillanat az volt, amikor már a saját lábán állt a Hulkbuster.

Talpa majdnem akkora, hogy simán nézhetnék rá valami patent kosaras sneakert. A műanyag héj alatt oldalanként öt gumielem ad biztos tapadást az 52 centiméter magas testnek, mely a súlyánál fogva látványosan ránehezedik a szélesen terpesztő lábakra. Kiállása tényleg elég gépszerű és olyan elszánt, hogy nem merném tőle megkérdezni az időt a buszmegállóban. Nagyon szépen elfedi a burkolat a belső Technic elemeket, így az összkép igazán meggyőző.

Bordó alapszínének menő kontrasztot adnak a fénylő arany elemek, amiből a legnagyobb felület a karokon van, de a részletességét adó finomságokon is megjelenik ez a szerénytelenség. Ha már összeállt az egész, akkor órákig el lehet szórakozni a megfelelő beállítással, hogy életszerű, mókás vagy a filmben látott pozíciókat vegyen fel.

Tony Stark a Marvel univerzum Elon Muskja, akinek fő szuperképessége a pénze.

Nem véletlen, hogy Robert Downey Jr. is éppen a SpaceX és a Tesla vezéréről mintázta a Vasember karakterét. Csak Tony Stark nem újra és újra használható űrrakétát vagy elektromos autókat épít, de még csak népszerű közösségi média platformokat sem sodor a kihalás szélére, hanem a zöld óriásnak ellenálló gigantikus páncélt készít.

Abban az értelemben is remekül felépített robot a Hulkbuster, mely nem csak önmagában áll meg, hanem a 76206-os számú Vasember figurát is bele lehet helyezni. Ehhez pedig minden adott, mert a fejét és a vállát adó elemeket felhajtva jól kialakított helye van a kisebbik páncélzatnak.

Mint a gyűjtői Star Wars készletek esetében, úgy a Hulkbuster mellé is jár egy kis fekete talapzat, melyen adattábla áll, mellette pedig Tony Stark minifigurája, kezében egy kalapáccsal és egy villáskulccsal. A figura mellett az egyetlen nyomtatott elem a fölé magasodó páncélzat feje, minden mást sikerült megoldaniuk az elemek színezésével a tervezőknek. Azért még ebbe a 210 ezer forintos készletbe is jutott egy kis matricaív, de a ragasztást bőven kárpótolja a többi érdekes részlet.

Három világító elem is van a Hulkbusterben, de a térdeinél fluoreszkálók is láthatóak villanyoltás után.

Gombnyomásra a mellkas közepén és a tenyerein is világít. A fényt adó kocka egyébként készre szerelt elem, az apró gombelem azonban cserélhető benne, de erre valószínűleg ritkán lesz szükség. Mert a Lego nagy Hulkbustere sokkal inkább egy rajongói dísztárgy, ami baromi jól mutat a tévé melletti vitrinben, amíg te ezredjére is megnézed a Bosszúállókat.

Ez is érdekelhet:

New Orleans-i dzsesszklub hangulatát hozza a Lego új készlete

Felnőtteknek szól a Lego új moduláris épülete, mely az éjszakai élet elegánsabb oldalát mutatja meg.

Az Eiffel-torony a Lego eddigi legmagasabb készlete

Több mint 10 ezer darabból áll és 1,5 méter magas a Lego Eiffel-torony készlete, amivel egy nagy adag Párizs költözik a lakásba.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A borotválkozás egy másik szintje: ismerd meg a Braun S9 Pro+-t, a márka eddigi legjobb elektromos borotváját

Zavartalanul merülhetsz el a zenehallgatás élményében a Sennheiser audiofil fejhallgatójával

A tökéletes szülinapi ajándék egy 40 éves férfinak

További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés