Ellentétben a 2018-ban megjelent Bugatti Chiron készlettel, a most bemutatott Lego Technic Bolide nem elsősorban a felnőtt építőkre céloz, hanem a gyerekek élvezhetik a versenypályára szánt szupersportautó építését.

Híresen részletes kidolgozásúak a Lego Technic nagy darabszámú, komoly készletei, melynek első autója a Porsche 911 GT3 RS volt, majd a Bugatti Chiron követte, mostanra pedig további két szuperautó jelent meg a sorozatban.

Ezek azonban egyértelműen a felnőtt gyűjtőkre céloznak, az új Bolide viszont nemcsak kiállítási tárgy, hanem sokkal inkább játék.

Felfedezhetőek a legón az olyan jellegzetes részletek, mint a patkó alakú hűtőmaszk, az aerodinamikus felnik és a függőleges szárny, valamint az X alakot formázó hátsó lámpák.

Kék színben mutatták be a Bolide versenyautót, a Lego készlet színösszeállításával azonban Ettore Bugatti előtt tisztelegnek, akinek ez a kombináció volt a kedvence.

31 centiméter hosszú, 13 centiméter széles és 8 centiméter magas autó áll össze a 905 darab alkatrészt tartalmazó készletből, melyet 20 ezer forintos áron kínál a Lego. A látványos fekete és sárga színű Bolide nyitható ajtókkal és működő 16 hengeres motorral épül meg.

Ez is érdekelhet:

Ezzel te leszel a Marvel-univerzum Elon Muskja

Több mint négyezer elem után áll össze a Marvel tematikájú Legók csúcsa, a Hulkbuster.

A LEGO tíz legmenőbb újdonsága, aminek ott a helye a polcodon

A listánk komoly veszélyt jelent a bankszámládra.

Fantasztikus lett a BMW M motorkerékpárja LEGO-ból

Sajnos karácsonyra még nem kaphatod meg.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában