Madonnát megint az Instagram miatt vette a szájára az internet népe, de az a helyzet, hogy ezúttal az énekesnő felvetése teljesen jogosnak tűnik.

A múltkor azért hallhattunk róla, mert feltöltött egy igen kínos késes fotót a platformra, amit igazából senki nem értett, és a sztár sem vette a fáradtságot, hogy megmagyarázza a kényelmetlen kép mögötti művészeti értéket.

Mégis, mit gondolt Madonna, amikor ezt a képet kirakta az Instagramra?

Madonna a napokban Steven Klein kamerája elé állt/ült/feküdt, hogy a fotóművésszel csináljanak egy teszkógazdaságos sorozatot a V Magazine számára.

Most ismét közzétett egy kisebb csokornyi fényképet, melyeken alig valamiben látható egy ágyon és alatta, a sorozathoz mellékelt leírásban pedig elmondta, hogy ugyanezeket az alkotásokat korábban letiltották az Insta cenzorai, mert három fotón elővillantak a mellbimbói.

Az érzékenyebb részeket ezért Madonna szívecskékkel eltakarta, de nem hagyta szó nélkül a dolgot. A 63 éves sztár ugyanis nem érti, miért okoz problémát a képmegosztó platform számára egy mellbimbó, amikor ugyanott bárki megmutathatja a meztelen fenekét.

Megdöbbentő, hogy egy olyan kultúrában élünk, mely a női test minden négyzetcentiméterét engedi megmutatni, kivéve a mellbimbókat. Mintha ez lenne a női test egyetlen része, amit szexualizálni lehet – írja, és tekintettel arra, hogy az Instagramon több száz hivatásos jónő gyakorlatilag szoftpornós tartalmakkal nyomul, ezúttal hajlamosak vagyunk egyetérteni vele.

Ugyanez egyébként legutóbb augusztus közepén volt beszédtéma, amikor az Instagram letiltotta Pedro Almodóvar filmjének plakátját, mivel azon egy mellbimbó volt látható.

A tiltás miatt később a platform bocsánatot kért és visszahelyezte a képeket, a mellbimbó ábrázolása ugyanis megengedett, ha a megjelenítés művészeti célokat szolgál.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában