Rövid meccs volt. Az OnlyFans lefeküdt az első menetben.

Nemrég az OnlyFans meghirdette, hogy befektetői nyomásra cenzúrázni fogja a platformon megjelenő tartalmat, ami azt jelentette, hogy az itt alkotó művészeknek nem lesz lehetősége többé hardcore pornónak minősülő mutatványokkal pénzt keresni.

Mi ezt már akkor sem értettük, hiszen az oldal konkrétan milliárdokat keresett azzal, hogy százezrek verték el itt az anyagi javaikat, csak hogy kukkolhassanak egy jót. Úgy láttuk, hogy ezzel a szájt harakirit követ el, és a jelek szerint ezt végül ők is belátták.

Az oldalon nagyjából kétmillió tartalomgyártó ügyködik, ezek nagy része szexmunkás, és amikor a cenzúra hírét meghallva elkezdtek más platformokra költözködni, a korábban nagyon erkölcsös befektetők végül meggondolhatták magukat, és most már úgy látják, hogy egy kis pornó végső soron nem árthat senkinek.

Az OnlyFans most hirtelen visszavonulót fújt, és a fejesei kijelentették, hogy hát végülis inkább maradjon minden a régiben, minek változtatni azon, ami eddig is működött, ugye!

Ezt imígyen csomagolták marketing bullshitbe:

Köszönjük mindenkinek, hogy hallatták a hangjukat! Lefektettük a tartalomgyártóink diverzitását garantáló biztosítékokat és felfüggesztettük az október elsejétől tervezett változtatásokat.

A tanulság: szép dolog az erkölcs, de nemigen lehet vele kimagyarázni egy rossz negyedéves jelentést.

(via)

És ezt olvastad már?
Úgy néz ki, Les Grossman visszatér