Október 16-ig, azaz most vasárnapig látogatható a kortárs irodalom színe-javát felvonultató, budapesti kulturális összbanzáj, a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár. Beszélgetések, koncertek, filmek, könyvek és a könyveken túli világ vár mindenkire, aki a hétvégi Kazinczy utcás bulizást kultúrakoktéllal megspékelné a Teslában.

A Margó Irodalmi Fesztivál nem titkolt célkitűzése, hogy az irodalmat művelőket (és olykor kedvelőit is) kirángassa elefántcsont-tornyukból és egy kötetlen, bulihangulatú fesztivál erejéig megismertesse a közönséggel. A Kazinczy utcai Tesla nyújtja a fő helyszínt a fesztivál programjai számára, így az Erzsébetváros vigalmi negyedébe toroknedvesítő folyékony kabátokért járóknak sem kell messze menniük, hogy kultúrával is csillapítsák a szomjukat. A fesztivál szervezői így írnak magukról:

Az irodalom magányos műfaj: csak mi vagyunk és a könyv, versnyi vagy ötszázoldalnyi utazások ismeretlen világokba, amelyekben teljesen elmerülhetünk. A Margó viszont közösségi műfaj, az író, a könyv és az olvasó egymásra találása rendhagyó szerzői esteken, koncerteken és felolvasásokon.

2011-ben rendeztük meg először a Margó Irodalmi Fesztivált az Ünnepi Könyvhét alternatív programsorozataként, különböző belvárosi helyszíneken. Olyan íróközpontú irodalmi eseményt szerettünk volna szervezni, ami megmutatja a könyveken túli világot.

„Az író nem feltétlenül halott író!”

A programok között olyan érdekességek szerepelnek mint a „Rendhagyó irodalomóra”, melyen egy fiktív magyarórát szentelnek Esterházynak. Barabás Lőrinc eklektrikus húrokba csap Simon Márton verseivel, Térey is dedikál, közben a gyerekek rajzolhatnak Varázsrajzkönyvet, Roald Dalh részleteket is hallhatunk és forradalmi hangmontázst, a prózai programozók pedig megtudhatják, hogy is épül fel egy bibliai Minecraft.

A fesztivál szerdán kezdődött és vasárnapig tart, a folyamatosan pörgő és változatos programkínálatot itt tudod követni! A fesztivál teljesen ingyenes, azonban egyes programok regisztrációhoz kötöttek – ezt is itt tudod megtenni. Úgyhogy irodalomra fel, nézzük mi is van a sorok után, a Margón!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Itt a tankcsapdásított Pokémon-főcímdal. Jajj

Minket egyáltalán nem lepett meg az év eddigi legnagyobb meglepetéssikere

További cikkeink a témában