Az egészen biztos, hogy 2023 nem lesz Kevin Feige kedvenc éve. Nem elég, hogy az MCU filmjei már jó ideje gyengélkednek, de Jonathan Majors után most egy másik fontos karaktert megformáló színészt is szexuális zaklatással vádolnak. Ha ez így folytatódik, a stúdió kénytelen lesz kukázni a nagy tervet.

A nagy terv pedig minden rajongó számára ismert, hiszen a Marvel Studios sem csinált belőle titkot: Thanos után Kang, a hódító személyében egy újabb ikonikus gonoszt adni a rajongóknak. Ezt a szándékot annyira betonba öntötték, hogy a filmes univerzum hatodik fázisát egy a Végtelen háború-hoz és a Végjáték-hoz foghatóan grandiózus dupla Bosszúállók-mozival akarják lezárni, melynek mindkét epizódja 2025-ben érkezne a tervek szerint A Kang-dinasztia, illetve Titkos háború alcímekkel.

Íme a Marvel filmes univerzum ötödik és hatodik fázisának teljes menetrendje

A Disney-t a San Diegó-i Comic-Conon durván elkapta a szófosás.

Kang megformálását Jonathan Majorsre bízták, aki ebben a szerepben első alkalommal a Loki című szériában jelentkezett, de komoly fenyegetésként először A Hangya és a Darázs: Kvantumánia című filmben tette tiszteletét, mely a stúdió legnagyobb meglepetésére a világszinten betermelt 476 millió dolláros bevétellel végül leszerepelt a mozipénztáraknál. A kiábrándító box office-adatok ellenére akkor még nem rezgett a léc Majors számára, azonban március végén jött a hidegzuhany, amikor a sztár ellen a barátnője feljelentést tett, mivel elmondása szerint a lakásában bántalmazta őt, melynek következtében kórházba kellett szállítani. A harminc éves nő által elmondottak szerint egy kisebb féltékenységi jelenet durvult el, melynek során ő meggyanúsította a párját azzal, hogy megcsalja őt egy másik nővel. Amikor ennek ellenőrzése céljából el akarta venni a színész mobiltelefonját, Majors megragadta a kezét, majd tenyérrel arcon ütötte, melyet követően még fojtogatta is őt.

Jonathan Majors az idei Oscar-gálán (forrás: Getty Images)

Az esetet a színész és ügyvédei is tagadják, a feljelentés miatt büntetőeljárás van folyamatban, melyben még nem született bírósági döntés, a Marvel pedig makacsul hallgat a dologról, ami már csak azért is nagyon érdekes, mert korábban James Gunn azonnali kirúgásával bebizonyították, hogy borzasztóan érzékenyek is tudnak lenni, ha kell. (Irónia.)

Tűkön ülve várjuk, hogyan végződik a történet, hiszen ha Majorst elítélik és emiatt bukja Kang szerepét, az igen komoly újratervezést fog jelenteni a Marvel számára, hiszen

gyakorlatilag a teljes ötödik és hatodik fázist az ő személyére építették.

Ha ez nem lenne önmagában elég baj, most egy újabb fontos karaktert megformáló színészt illettek a szexuális zaklatás vádjával. Tenoch Huertáról van szó, aki a Fekete Párduc 2-ben a Namor nevű antihőst játszotta. A mexikói színésszel kapcsolatban egy María Elena Ríos nevű zenész tett félreérthetetlen kijelentéseket, melynek az volt az oka, hogy a Poder Prieto nevű rasszizmusellenes szervezet a közelmúltban közzétett egy podcast-adást, melyben Ríos annak ellenére is szerepelt, hogy a hangfelvétel felhasználását határozottan megtiltotta. Korábban ugyanis Ríos is tagja volt a szervezetnek, melynek Huerta is oszlopos tagja, azonban abból később kivált és a podcast közzétételéhez sem járult hozzá.

Tenoch Huerta Namor szerepében (kép forrása: Disney)

Miután a podcastet a Poder Prieto nyilvánosságra hozta, Ríos a Twitteren szexuális zaklatással vádolta meg Huertát.

Nagyon nehéz egy olyan szexuális ragadozó érzelmi bántalmazásáról és hatalommal való visszaéléséről beszélni, mint Tenoch Huerta, akit szerte a világon szeretnek, mert egy bizonyos karaktert alakított egy filmben.

Ríos a kijelentések ellenére sem tett feljelentést és az ügyben egyelőre sem Huerta, sem a Marvel nem nyilatkozott, de mivel az elmúlt évek gyakorlata alapján a hasonló vádakat igen gyorsan szokta követni a megtorlás, így nem nehéz belátni, hogy most a színész stábjában és a stúdiónál is nagyon sokan kezdhettek el kapaszkodni a székeikbe.

Bár Namor nem annyira megkerülhetetlen karakter, mint Kang, a Marvel a vízalatti birodalom uralkodójaként neki is komoly szerepet szánt volna az ötödik és hatodik fázisban. Egy dolog biztos: az MCU 2008 óta tartó sikertörténetében ennyire még soha nem rezgett a léc a stúdió számára.

(forrás: LA Times)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Jövőre már csak olyan alkotások kaphatják meg a legjobb film Oscarját, melyek foglalkoznak valamely hátrányos helyzetű csoporttal

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés