A Disney-t a San Diegó-i Comic-Conon durván elkapta a szófosás. Kevin Feige kiállt a rendezvény színpadára, és megmutatta a Marvel filmek teljes menetrendjét a következő két fázist lezáró két Bosszúállók-mozival bezárólag. Már mondjuk is, mi várható a Multiverzum szágában, mert hogy ez lett a negyediktől a hatodik fázis végéig tartó epikus film- és sorozatfolyam összefoglaló neve.

A panelen egyébként az MCU-ban tevékenykedő rendezők és sztárok egész sora jelent meg, vagyis a Disney egyáltalán nem vette megúszósra a dolgot. Ott volt többek között Ryan Coogler, a novemberben érkező Fekete Párduc-folytatás rendezője, James Gunn, a Galaxis őrzői-filmek direktora, Paul Rudd, azaz a Hangya, Chris Pratt, azaz Űrlord és Jonathan Majors, aki a szuperhősös univerzum legnagyobb fenyegetését, a Kang nevű szupergonoszt játssza az elkövetkező alkotásokban.

Nem is húzzuk tovább az időt, következzen a bejelentett filmek és sorozatok listája, a tervezett premier időpontja szerint sorba rendezve:

Ötödik fázis

A Hangya és a Darázs: Quantumania (Ant-Man and the Wasp: Quantumania – 2023.február 17.

A harmadik Hangya-film nyitja az ötödik fázist, miután a negyediket idén novemberben lezárja a második Fekete Párduc-mozi. Itt már Scott Lang lánya, Cassie is beszáll a mókába, a főgonosz pozijára pedig besorozták a Loki-sorozatban felbukkanó Kangot, akit ezúttal is a már fentebb említett Jonathan Majors fog megszemélyesíteni.

Titkos invázió (Secret Invasion) (Disney+) – 2023. tavasz

A Disney+-ra készülő sorozat főhőse Nick Fury, azaz Samuel L. Jackson lesz, akinek a skrullok inváziója ellen kell megvédenie a Földet. Itt lesz Maria Hill, azaz Cobie Smulder is, és ebben a szériában debütál Emilia Clark is az MCU világában.

A galaxis őrzői, vol. 3 (Guardians of the Galaxy, vol. 3.) – 2023. május 5.

A harmadik A galaxis őrzői-filmről egy trailert is mutattak a Comic-Conon, de ezt sajnos nem töltötték fel az internetre. A már ismert figurák mellett Adam Warlock is bemutatkozik, akit Will Poulter fog játszani.

Echo (Disney+) – 2023. nyár

A Sólyomszem-sorozat egyik mellékszereplője, a néma Maya Lopez saját Disney+-sorozatot kap. Állítólag Vincent D’Onofrio, azaz a Vezér és Charlie Cox, vagyis Daredevil is szerepelni fog a szériában.

Loki, 2. évad (Disney+) – 2023. nyár

Folytatják az eddigi legjobb Disney+-os Marvel-sorozatot, melynek forgatása már hetekkel ezelőtt elkezdődött. Természetesen a jól ismert színészek térnek vissza a főbb szerepekben.

The Marvels – 2023. július 28.

Marvel kaptány és a nem rég befejeződött Ms. Marvel című sorozat címszereplője közös filmben térnek vissza a vászonra.

Penge (Blade) – 2023. november 3.

Sajnos még most sem tudunk sokat a várva-várt Penge-reboot sztorijáról és a címszereplő karakternek is még csak a hangját hallhattuk az Örökkévalók egyik stáblista utáni jelenetében, de így még inkább kíváncsiak vagyunk, mit tud kezdeni a Marvel és a Wesley Snipes nyomdokába eredő Mahershala Ali a jól ismert Fénybenjáró alakjával.

Vasszív (Ironheart) (Disney+) – 2023. ősz

Tony Stark után egy tinilány, bizonyos Riri Williams épít magának egy Vasember-páncélt, hogy Vasszív néven töltse be az MCU egyik legnagyobb hősének megüresedett posztját. A karakter már az idei Fekete Párduc-folytatásban felbukkan.

Agatha: Coven of Chaos (Disney+) – 2023. tél

A WandaVízió gonosza, Agatha Harkness is külön sorozatot kap a Disney+-on.

Daredevil: Born Again (Disney+) – 2024. tavasz

Charlie Cox már a Pókember: Nincs hazaút egyik jelenetében visszatért Matt Murdock szerepében, majd hamarosan az Amazon: Ügyvéd című sorozatban is vendégszerepelni fog, 2024-ben pedig végre önálló szériában is eljátszhatja a félelem nélküli embert. Alig várjuk!

Amerika Kapitány: Új világrend (Captain America: New World Order) – 2024. május 3.

A Sólyom és a Tél katonája című Disney+-sorozat eseményei után az új Amerika Kapitány, azaz Sam Wilson, azaz Anthony Mackie 2024-ben jelentkezik önálló moizival. A filmet Julias Onah rendezi, akit leginkább a The Cloverfield Paradox című mozi miatt ismerhetünk, ez pedig igazság szerint nem túl jó ajánlólevél.

Thunderbolts – 2024. július 26.

A Thunderbolts a Marvel antihős-formációja lesz az Öngyilkos osztag után szabadon.

Hatodik fázis

Fantasztikus négyes (Fantastic Four) – 2024. november 8.

Végre a Marvel Studios is nekifut a saját Fantasztikus négyes-mozijának. A csapat legutóbbi filmje csúnya bukás volt mind a rajongók, mind a kritikusok előtt. Bízunk benne, hogy ezúttal végre kapunk egy rendes feldolgozást!

Bosszúállók: A Kang-dinasztia (Avengers: The Kang Dynasty) – 2025. május 2.

A hatodik fázist is egy kettévágott mozis esemény fogja lezárni a Végtelen háború és a Végjáték párosához hasonlóan. A főgonosz ezúttal Kang lesz, aki a következő két fázis több alkotásában is vendégszerepelni fog.

Bosszúállók: Titkos háború (Avengers: Secret Wars) – 2025. november 7.

A lezárásra egészen 2025. novemberéig kell majd várni.

Egy biztos: az elkövetkező három évben sem maradnak a Marvel-rajongók néznivaló nélkül.

(főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Ha ilyesmikre szór el százmilliókat a Netflix, ne csodálkozzon, hogy gáz van

A szürke embernek minden számítás szerint a nyár egyik legszórakoztatóbb filmes eseményének kellett volna lennie. Egyszerűen érthetetlen, amit a Netflix csinál.

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
Hirdetés