Fogalmunk sem volt, hova tűnt a színész mostanában a nyilvánosság elől, de kiderült: nem tétlenkedett.

Jim Carrey-t leginkább komikus színészként ismerhette meg a világ – és akárhogy is próbált néha karaktert váltani komolyabb filmekkel (melyek többségét nem is mutatták be nálunk), levakarhatatlanul rajta maradt a gumiarcú, vicces fickó bélyeg. Aztán az elmúlt években szinte teljesen eltűnt a reflektorfényből és leginkább csak barátnője öngyilkossága, szakálla és depressziója kapcsán cikkezett róla a média. Most azonban kiderült, mivel teltek ezek a csendes évek: Jim Carrey mániákusan belevetette magát legkedvesebb hobbijába, a

festészetbe.

Az „I Needed Color” című kisfilmben láthatjuk, ahogy a színész megszállottan alkot; barátnője halála után, egy nagyon szürke New York-i télen döntött úgy, hogy színek kellenek az életébe.

Elmondása szerint a képein láthatjuk a komorabb és a vidámabb oldalát is, és annyira életszükségletévé vált a festés, hogy olykor a képeiről evett.

Jim Carrey: I Needed Color from SGG on Vimeo.

Jim Carrey nem az egyetlen hollywoodi sztár, aki a művészetbe menekül a rivalda elől: Anthony Hopkins, Johnny Depp, Sylvester Stallone és Brad Pitt is festésben vagy szobrászatban vezetik le a túl nagy nyomást. Jim Carrey pedig a lelki levezetésen felül is nagyon tehetséges festő: szerintünk van valami nagyon 70-80-as évek amerikai popart-érzés a képeiben, simán Warhollal és Basquiat-val pajtizott volna, ha oda csöppen.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában