És követeljük, hogy mindenhol vezessék be mostantól.

Még két éve történt a Nova Rockon. Éhesen bóklásztunk a kajás soron, amikor hirtelen már akkora volt a baj, hogy minden mindegy lett. Ekkor futottunk bele a Rock Food nevezetű bódéba, ahol semmi más nem volt, csak rántott bármi, de rántott bármiből minden. A rántott bármi jó. A rántott bármi a barátunk. Főleg jónéhány sör után. Akkor tett nekünk ez a bódé egy olyan ajánlatot, amit nem tudtunk visszautasítani.

Hogy konkrétan van olyan opció, amiben benne van MINDEN. Konkrétan MINDEN, amit a pulton látsz. A Mix Box. Háromféle köret, sokféle rántott bármi, és mindez európai fesztiválhoz képest, korrekt áron, 9 Euróért. Aztán kikértük, és ez lett belőle.

Szóval: rozmaringos steakburgonya, sült krumpli, burgonyachips, mindemellé két rántott hagymakarika, egy rántott mozzarella, egy rántott hal, egy rántott rák, egy rántott hús, egy cordon bleu (rántott), egy csirkecomb (nem rántott), plusz választható koktél- vagy fokhagymás szósz. Azt hiszed, enyhe túllövés ez a célon, de nem, a kaja mennyisége sok, de pont lecsúszik, a szósz nincs kispórolva, a húsok nem vékony kis semmiségek, szaftosak, vastagok, ízletesek, frissek. Mindez 9 Euróért a Nova Rockon.

És hogy miért említettem a két évvel ezelőttöt? Mert most visszatértünk, és az első dolog, amire szükségünk volt, az a Rock Food kajája. És ott volt. És jó volt, mint mindig. És jövőre megesszük majd ugyanott. Ha addig valaki be nem hozza hozzánk. Be kellene.

Fotók: Lapis Botond

És ezt olvastad már?
Az HBO a Jóbarátok után a Harry Potter-filmek sztárjainak is rendez egy osztálytalálkozót