Ha nem ismered Omar Souleymant, akkor nem tudod. De majd most megismered.

Pénteken az A38-on lép fel Omar Souleyman, akit a szír lakodalmas techno egyik legnagyobb császáraként szokták aposztrofálni, ami elsőre elég hülyén hangzik, és másodikra is, de ha kicsit jobban belenézel az úriember munkásságába, akkor rájössz, hogy nem az a fazon ő, akit a világ körberöhögne, annyira nem, hogy 2013-ban a Nobel-békedíj koncerten is fellépett.

Omar régebben lakodalmas zenészként melózott, közben állandóan pakolta ki magáról az élő fellépései felvételeit, amire eléggé ráharapott a helyi közönség, aztán az egész világ is, annyira, hogy azóta már fellépett a Glastonburyn is, meg a Roskildén, plusz még millió más nagynevű fesztiválon, és nem is véletlenül. Omar ugyanis valahogy nagyon jól tálalja az arab ritmusokat, táncolhatóvá teszi őket mindenki számára, mindenhol hatalmas bulikat csinál, pedig ő maga gyakorlatilag Steven Seagal teljes mimikai eszköztárával tapsolja és énekli végig a koncertjeit. Mégis működik.

Annyira imádja őt a rajongókon kívül a szakma is, hogy már dolgozott együtt Björkkel is (a Biophilia lemezének több dalát is átdolgozta, és kiadták egyben őket), plusz a Modeselektorral és a Four Tettel, ezeknél furcsább kollaborációkat most így hirtelen nem nagyon tudunk elképzelni, de hát ez van, megtörtént, és jól van ez így. Ha megnéznéd élőben, akkor május 24. este nyolc, A38, aztán indulhat a tánc.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!