Annyi pénzt hoztak Gru kis lényei, hogy kötelezően meg kellett kapniuk a saját filmjüket. Csak az nem biztos, hogy pont így kellett megcsinálni azt a filmet.

A dolog végtelenül egyszerű. A Gru mindkét része szépen muzsikált, és mivel Minyon-pólóból többet adtak el, mint Gru-pólóból (és akkor még a plüssökről, az uzsis dobozokról és az egyéb szabadon választott Minyon-mütyürökről, lásd még biszbasz nem is beszéltünk), nagyon érett már a spinoff. Mit spinoff? Prequel! A Minyonok abszolúte előzményfilm, kiderül benne, hogyan találtak a zagyván beszélő sárga lények későbbi istenükre, Grura, és bár mindenki imádja őket, arra nem tettük volna fel a lakást, hogy egy egész estés filmet is elvisznek aprócska vállaikon.

A Minyonokból az derül ki, hogy azért megizzadnak benne. Még akkor is, ha a mozi szórakoztató, vicces és igyekszik sokat megtenni azért, hogy apuka, anyuka és a gyerek is elégedetten távozzon a moziból. Csak valahogy olyan kevés. A Gru-filmek után legalábbis mindenképpen. A Minions legnagyobb problémája, hogy nincs benne igazán erős emberi karakter, és már az első trailerben lelőtte a legjobb részeit, konkrétan benne van a film teljes eleje, a történet felvázolása, ami után nem tudják megugrani a szintet a készítők.

A sztori egyébként nagyon mellékes, vannak a Minyonok, akik már az őskortól kezdve csak azért élnek, hogy egy szabadon választott gonoszt szolgáljanak. De nagyon bénák. Mindig véletlenül kinyírják az imádott főnököt, végső elkeseredésükben pedig hárman közülük arra vállalkoznak, hogy elindulnak a nagyvilágban megtalálni azt a leggonoszabb gonoszt, aki foglalkoztatni tudja őket. Kapóra jön egy genyatalálkozó, ahol összehozza őket a sors Scarlett Túlölővel (aki így fordította Scarlett Overkillt, az üljön a sarokba), a világ egyetlen női főgonoszával, aki azonban gonoszabb, mint kellene.

És igen, a Minyonoknak már megint meg kell menteniük a világot, vagy legalábbis Angliát. Ezúttal ugyanis Angliában megy a gonoszkodás, sajnos igazán markáns emberi karakterek nélkül, és az is elég gyorsan világossá válik, hogy a Minyonoknak sem lehet igazi személyiséget adni, hiszen valójában egyek ők kis személyiségjegyekkel, igazi karakterek nélkül, de brutális cukiságfaktorral, akik Gru nélkül sajnos kevesebbet érnek.

A Minyonok így egy szerethető, de egyáltalán nem fontos spinoff lett, ami abba bukik bele kicsit, hogy egy karakterorientált rajzfilm mellékterméke, de nincsenek igazi személyiségei, és bár jól megcibálja a britek bajszát, mégsem ad túl sokat. Vicces, cuki, de kevés, főleg a Gru-mozik után. Egy nyári estére viszont elmegy.

A player szerint

  • Rettentően hiányzik belőle Gru, vagy legalábbis egy karakteres ember
  • De sajnos nem többek nagyon jó mellékszereplőknél
  • A Minyonok még mindig rettenetesen cukik és szórakoztatóak
Player-méter
6
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában