Teszteltük a Mortal Kombat 11 új kiegészítőjét, az Aftermath-et, ami kicsit érdekes vállalás, de attól még szerethető.

A Mortal 11 különféle pakkokkal már eddig is igyekezett kinyitni a pénztárcánkat, és kiszipkázni belőle a tartalmát, mert hát ki ne akarna bunyózni Spawnnal vagy a jó öreg Terminátorral, ha megteheti? Most pedig bedobtak valami olyat, amit nem is kérdés, hogy akarunk-e, mert hát az Aftermath több fronton is olyat kínál, aminek nehéz ellenállni.

A Mortal Kombat 11 sztoriját ugyanis ez a DLC folytatja. Igen, rendes folytatásról van szó, nem holmi sumákolós-megúszós izéről, hanem rendes moziszerű, normálisan megcsinált kiegészítésről, ami pont ott veszi fel a fonalat, ahol az előző rész abbamaradt. És ha szeretted az MK11 sztoriját, akkor nagyon is szeretnéd tudni, hogy mi történik, miután Liu Kang Raidentől isteni hatalmat kap, de aztán egyszer csak beszambázik Shang Tsung, Nightwolf és Fujin, és szólnak, hogy szép és jó, hogy legyőzték Kronikát, de azért kellene nyomni egy resetet a történelmen, úgyhogy megint indulhat a bunyó.

A sztori meglepően rendben van, de arra azért senki se számítson, hogy egy komplett játéknyi sztorit kap, arra viszont igen, hogy amit kap, az minőségi tartalom. Arról pedig nem is beszélve, hogy irdatlan jó nézni a Mortal Kombat-film Shang Tsungját, aki korábban már ugyan beugrott bunyózni, de most fontos szereplővé is válik a történetben. Cary-Hiroyuki Tagawa abszolút elemében van, ráadásul Shang Tsung karaktere is nagyon szórakoztató, úgyhogy már ezért is megéri belenézni az Aftermath-be.

Na de mi van itt még? Új karakterek, például Sheeva, akit már jóval korábban várt mindenki, de csak most sikerült megérkeznie a játékba játszható karakterként, hát eddig dolga volt, nézzük el neki. Itt van ráadásul ugyebár Robotzsaru is, akivel mindenki szeretne kiosztani pár túl véres pofont mindenkinek, és tegyük a szívünkre a kezünket, nagyon is lejátszanánk a RoboCop vs Terminator meccset, amire itt bármikor lehetőség van. Megnézném, hányan fizetnek be csak azért ezekre a pakkokra, hogy ezt az egy bunyót le tudják tolni.

De ha ez még nem elég, akkor itt vannak a Friendshipek, amik régen is nagyon viccesek voltak, és… hát most sem lettek kevésbé viccesek. Azért az valahol megnyugtató, hogy a fiúk-lányok a NetherRealmsnál nem csak a durva belezésekben kreatívak, hanem a poénokban is. Ezek a Friendshipek azonban nem kifejezetten a DLC részei, ingyenes frissítésként megkapja mindenki őket, akinek megvan az alapjáték, mint ahogy a Stage Fatalityket is. Hogy miért nem a DLC-hez jár, az jó kérdés, talán szerettek volna kedveskedni azoknak is, akik nem akarnak befizetni rá, és valószínűleg egyelőre sokan döntenek majd így. Ez a kiegészítő ugyanis veszett drága.

Összeségében pont ezért, és nem minőségileg fura az Aftermath. Érdekes, hogy DLC-ben és nem új játékban akarták folytatni a sztorit, oké, talán még nincs itt az ideje egy MK12-nek, de ennyi erővel akár pihentethették is volna a folytatás tervét, hogy hozzáírjanak, aztán kikerekítsenek belőle valami nagyívűbbet. Nem is lenne igazából probléma ezzel az üzleti modellel sem, mert hát láttunk már sztorit folytató DLC-t nem egyet, csak hogy ez a DLC marha drága, csaknem 14000 Ft-ért, egy teljes játék áráért kapsz új tartalmat, illetve nagyjából 18000 Ft-ért megkaphatod az egész pakkot egyben az eddig kijött összes karakterrel egyetemben, ami már sokkal jobb ajánlat. Valószínűleg többen megvárják majd akcióban, de ha nagyon nagy rajongó vagy, és nem sajnálod rá a pénzt, akkor nem fogod megbánni.

A player szerint

  • Remekül folytatja a sztorit
  • Robotzsarut és a mozis Shang Tsungot látni mindig öröm
  • De valami elképesztően drága a DLC
Player-méter
8
És ezt olvastad már?
Saját bevallása szerint egymillió nővel feküdt le az expankrátor élete során