Úgy néz ki, az RTL megint jó lóra tett, az X-Faktor pedig most áll a legközelebb az amerikai verzióhoz.

Egyértelmű fiatalítást hajtott végre az RTL Klub, amikor némi kihagyás után egyedül Tóth Gabit tartotta meg a mentorok közül, majd mellé ültették Puskás Petit, ByeAlexet és Gáspár Lacit. Nincs is ezzel baj. Lehetett fanyalogni, de az tény, hogy Tóth Gabi talán a legjobb hangú énekesnő itthon, Puskás Peti elhagyva megasztárságát összehozta a szuper The Bieberst, ByeAlex megírt pár mindent vivő rádiós slágert, Gáspár Laci pedig mindig is veszettül szórakoztató forma volt. Ha létezik jó értelemben vett fiatalítás, és ennek szellemében végrehajtott mentorcsere-program, hát ez az.

Tóth Gabi még mindig izomból őszinte, Puskás Peti egyelőre nagyon visszafogottan jófiús, ByeAlex a fura fiú, aki egyébként nem fura, csak keresi azt, ami nem feltétlenül marha unalmas, Gáspár Laci pedig valami elementáris. Ha létezik az X-Faktor történelmének nagy nyertese, hát biztosan Gáspár Laci az. Annyira szórakoztató, hogy egy színész nem tudná jobban teljesíteni ezt a sokszor megbotránokozó, sokszor meghatódó, sokszor undorodó szerepet, de ő nem szerepet játszik, ő ilyen, és ez valami elképesztően jót tesz a műsornak, annyira, hogy tulajdonképpen nem is érteni, miért nem jött korábban, és csak miatta is érdemes lenne nézni minden héten.

Persze alakulni fog még a kémia a többiek között, de már most jobban működik együtt ez a négy ember, mint ahogy működött eddig bármikor az X-Faktor történetében. És ez nagyon kellett, mert különösebben nem tudtunk volna már mi sem példákat mondani arra, hogy kit látnánk szívesen mentorként, vannak ötletek, persze, de nem biztos, hogy Kiss Tibi például annyira jól működne tévében, ezek a karakterek viszont működnek.

Az is eléggé örvendetes, hogy négyük közül hárman már láttak tehetségkutatót belülről, és bár azóta azért eltelt némi idő, tudják, mi történik közben és utána. Nyilván nem jár akkora sztársággal és világuralommal, mintha az amerikai verziót nyernék meg, de sem Gabi, sem Peti, sem Laci nem nyerték meg a Megasztárt, mégis ismertek lettek, és az, hogy mindezt hogyan érték el, olyan tudás, amire ott mindenkinek szüksége van.

Az új mentorgárda mellett a műsor is jobban néz ki egy picit, de nagyon furcsa, hogy Istenes Bence mennyire háttérbe szorult, pedig nem lenne baj kicsit elengedni a „parasztabb” énjét, nem tenne rosszat a műsornak, ha beszólogatna a versenyzőknek, vagy a családjuknak a színpad mögött, és nem csak annyiban merülne ki a munkája, hogy ott áll a hozzátartozók mellett, és egyszer trollkodik egyet Tóth Gabi telefonjával. A külföldi verziókban sem annyira markáns a műsorvezető, a mentorok viszik el a balhét, de itt azért talán egy pici hiányérzete marad az embernek.

Szóval mindennel lehet vádolni az X-Faktor magyar változatának készítőit, csak azzal nem, hogy hiányzik belőlük az újító szándék. Ez az egyetlen műsor jelenleg, ahol dicséretet kap, majd továbbjut egy grindcore-banda (ami Tóth Gabi szerint nagyon varacskos disznó, magyarul állat volt, és köszönjük, de ezt a kifejezést mostantól mi is használjuk, ha nem gond), de sajnos az is látszik, hogy nagyon kevés az igazán jó énekes, konkrétan a műsort záró Sam Smith-t éneklő srácon kívül senki sem volt igazán átütő. Mindegy, itt nincs is akkora merítés, örüljünk, hogy ennyi van ennyi évad után, a következő részben jön majd a kötelező pöcslóbálás is, de annyi baj legyen, mivel az a helyzet, hogy úgy néz ki, megint jó nézni az X-Faktort, és ez jó, hogy így alakult.

Fotók: rtlklub.sajtoklub.tv / Bársony Bence

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés