Próbáljuk meg a film szempontjából megközelíteni a kérdést. Mit ér egy olyan nő, mint a szépséges Jennifer, azaz Tiffany? Elég sokat. Akár Oscart is.

Patet (Bradley Cooper) 0–24-ben mániás depressziója és hűtlen feleségéhez köthető furcsa ragaszkodása köti le. Az asszonyka, Nikki férje agressziójának köszönhetően távol tartási végzést lobogtathat a kezében, Pat azonban nem adja fel, az őt kezelő intézetből szüleihez visszaköltözve folyamatosan azon mesterkedik, hogy valamilyen módon megközelíthesse volt feleségét. A mániáitól szabadulni képtelen férfi azonban egy napon találkozik a szintén problémás, és egyben brutálisan gyönyörű Tiffanyval (Jennifer Lawrence), akivel furcsa barátságot köt, és még az sincs kizárva, hogy a lány közelebb juttathatja a férfit álmai megvalósulásához. Kérdés, hogy mik azok az álmok.

A poszter, az előzetes, a sztori és a színészek listája (Cooper, Lawrence, Robert De Niro, Chris Tucker, Julia Stiles) egy átlagos romantikus vígjátékot adna, de a helyzet mégsem ennyire egyszerű. A Napos oldal ugyanis sokkal inkább egy könnyű dráma, annyira emészthető formában és pontosan annyi nyomasztási faktorral, ami még nem fekszi meg a gyomrot, néhány kisebb poénnal és persze isteni színészi játékokkal teletömve. De Niro hosszú évek óta nem volt ennyire jó, Cooper Oscar-jelölése bármilyen meglepő, de nem a véletlen műve, Lawrence bármit tesz, csorgó nyállal bámulja a férfisereg, teljes joggal.

David O. Russell (a Sivatagi cápák és a The Fighter – A harcos rendezője) új filmjének női hőse ugyanis pont olyan nő, amilyet a férfiak szeretnének maguknak: gyönyörű, formás, kissé őrült, szexmániás és helyén van az esze, tehát tökéletesen képes arra, hogy bárki beleszeressen. Az a fajta nő Tiffany, aki képes megváltoztatni bárki életét, még akkor is, ha a sajátja sincs rendben. Tehát maga a főnyeremény, ha jó kezekbe kerül. És igen, maga Jennifer Lawrence is főnyeremény, hiszen tehetséges és tetszetős is egyben, nem hiába került fel a film bemutatója után a férfiálmok és a különböző magazinok legjobb nőket bemutató listáinak első helyére.

Akkor mi a hiba? Az, hogy Hollywood túl töketlen volt, vagy inkább túl bátortalan ahhoz, hogy távol maradjon ettől a filmtől. Hogy miért? Azt inkább mindenki nézze meg maga. A férfiaknak már csak Jennifer miatt is érdemes.

8/10

Tovább:
A Player legfrissebb cikkeihez
A 85. Oscar-díj jelöltjeinek teljes listájához
2013 legjobban várt huszonöt filmjéhez

És ezt olvastad már?
Tíz hétköznapi dolog, amiről valamiért nem tudsz leszakadni a YouTube-on
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne