Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Főleg nem akkor, amikor épp új konzolok érkezését várjuk. Az NBA 2K21 is a saját csapdájába esett PS4-en.

Képzeld el, hogy rá vagy kényszerítve, hogy minden egyes évben az adott időpontban kiizzadj magadból valamit. Legyen az mondjuk egy sportjáték. A FIFA is igyekszik valamit mindig hozzáadni a képlethez, de a FIFA20-nál bebizonyosodott, hogy kevés az egyévnyi fejlesztési idő ahhoz, hogy minden patentul működjön, ha valami egészen újat (vagy pont hogy régit az utcai focival) akarnak belevinni a játékba, mert akkor csak olyan tessék-lássék módon lesz jelen. Az NBA 2K21-nak még hálátlanabb a feladata. Ő ugyanis már régen kihozta a maximumot a szériából. De akkor mivel lehetne megújulni?

Mondjuk még élethűbb grafikával. Ahhoz viszont új hardver kell. Csak hát az a probléma, hogy az új hardver nem akkor jön ki, amikor a játéknak ki kellene, és egyébként is el kellene, hogy fusson még kenyérpirítón is egy 2K NBA-játék, úgyhogy meg kell csinálni PS4-re, Xbox One-ra, hogy mindenkinek jó legyen. Akkor is, ha ötlet alig van.

És hát ne hazudjunk, az NBA 2K21-ban nem sok ötlet van. Szinte ordít róla, hogy a PS5-Xbox Series-verziókba ölték bele az energiájukat a fejlesztők, amik biztosan fantasztikusak lesznek, de ez nem derül ki a jelenlegi generáció konzoljaira kijött verzióból. És igazából nem is tudsz haragudni a fejlesztőkre emiatt.

Mert hát az NBA 2K-széria mindig is arról volt híres, hogy teljesen a csúcsra pörgette grafikailag a konzolokat, még Switch-en is bámulatosan gyönyörű volt, és bár lehet, hogy a rajongók nagy része a pokolba kívánta a mikrotranzakciói miatt (amik az istenért sem tűnnek el a játékból), azért el lehetett vele szórakozni elég sokáig, főleg, ha haverok ellen játszottál.

És igazából most sincs ez másként, csak jó kérdés, hogy szükséged van-e a 2K20 után a 2K21-ra is PS4-en, ha úgyis PS5-ön szeretnéd majd megnézni. Igazából nincs. Bár nem arról van szó, hogy rosszul lenne összerakva. A pályán még mindig baromi jó lenni, továbbra is rettentően meg kell szenvedned azért, hogy eredményes lehess, iszonyú sok gyakorlás árán lehetsz jó kosaras, a szerencse itt szinte semmire sem elég.

Grafikailag továbbra is rendben van a játék, de semmit nem tesz hozzá az előző részhez. Nem is nagyon tudna. A jelen generációban ennyi van, és kész. Maximum csak finomhangolni lehet. Nagyon ügyesen tekertek annyit az irányításon, hogy kellemesebb legyen játszani (a Pro Stick abszolút nyerő húzás), de ettől persze még nem leszel egyből profi. Jószerével amatőr sem.

Ha kezdő vagy, mindenképpen sok gyakorlás után vághatsz csak bele egyáltalán a MyCareer módba is, ami most már mondhatni, szokás szerint egy filmszerű élményt ad sok játékkal, ezúttal is elég jó lett a sztori, bár azért csodákra nem érdemes számítani. Milyen meglepő, egy kosaraskarriert lehet végigtolni egészen a gimitől az NBA-ig, amihez szintén szokás szerint pár színész is asszisztált, itt van például Jesse Williams A Grace Klinikából vagy Djimon Hounsou a Véres gyémántból és A galaxis őrzőiből.

Miután a végletekig testre szabtad saját karakteredet, már mehet is a menet, ami ezúttal a The Long Shadow címmel fut, és meglepő, de van benne viszonylagos színészi játék, egész tűrhető rendezés, szóval nagyjából hozza azt, amit tavaly is, bár lehet, hogy a tavalyi sztori egy picivel nagyobbat ütött. Amit kell, azt tudja.

Ezen kívül ugyanott vagyunk, ahol legutóbb, már ha leszámítjuk a Neighborhood új helyszínét. És ez újra felveti azt a kérdést, hogy minek kell minden egyes évben kihozni egy új sportjátékot egy adott szériából. Nem lehet ennyi idő alatt érdemben megújulni. Pláne nem úgy, hogy közben egy csapat már az újgenerációra fejleszt. Ezt az évet most ki kellett volna talán hagyni. Max. egy frissítéssel kijönni, mint a PES. Arra viszont nagyon kíváncsiak vagyunk, hogyan néz majd ki a PS5-XSX-verzió. Bár félő, hogy tartalomban úgysem ad majd többet, úgyhogy mindegy is.

6
  • Nincs lényegi újdonság
  • A Pro Stick elég jó adalék
  • A sztori nem rossz, de a boldogsághoz kevés
HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.