Hála a csodálatos tudománynak.

Kellően hideg időben, mondjuk a szibériai -50 fokban, de akár a chicagói -24 fokban is a kellően meleg, pontosabban forró víz egyszerűen hóvá alakul, ha szétfröcsköljük – ebből pedig ilyen remek képeket lehet összehozni:

Ez a jelenség amúgy többek között azért van, mert a víz forralása közben kiválnak belőle az oldott sók, plusz csökken az oldott oxigén és gázok mennyisége, ezek együttesen pedig csökkentik a fagyáspontot, vagyis a víznek nem kell annyira lehűlnie a megfagyáshoz, mint a hidegnek. (via)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@borozdin3 által megosztott bejegyzés,

Az antarktiszi hidegben meg hát...

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kajacsata Rolling Stones módra egy évtizedekig ismeretlen felvételen

Íme karácsony hetének tíz legérdekesebb streamingpremierje

Mennyire ismered a tíz legjobb karácsonyi filmet?

További cikkeink a témában
Vagány és érzéki dizájncuccok karácsonyra, amivel tuti meglepetést okozol
Hirdetés