Martin Scorsese két évvel ezelőtti kirohanása után valamiért nagyon nagy divat lett beszólni a Marvelnek, de ennek most vége.

A The Hollywood Reporter interjút készített a színésszel legújabb, keményen önironikus filmje, a The Unbearable Weight of Massive Talent apropóján, melynek során a kérdező érintette a színész korábbi, szuperhősös szerepeit is.

Cage ugyebár annak idején majdnem eljátszhatta Supermant egy soha el nem készült Tim Burton-moziban, aztán sikerült megcsípnie a lángoló fejű túlvilági bűnvadász, Szellemlovas szerepét a Sony két Ghost Rider-mozijában, melyek közül a másodikat mi minden idők egyik legrosszabb szuperhősfilmjeként tartjuk számon.

Na de most nem is arról akarunk beszélni, milyen hulladék filmeket vállalt be annak idején az excentrikus színész, hanem inkább arról, hogy valaki végre nem abból csinált témát, mennyire leuralják a Marvel mozijai a piacot és hogy ez mennyire zavarja őt a művészi kiteljesedésben.

Cage ugyanis ezt mondta, amikor megkérdezték tőle, hogy visszamenne-e szuperhőst játszani:

Mindig is csodáltam a képregények világát. Mindig úgy gondoltam, hogy ezek a történetek igazán színesek és szórakoztatóak, és bizonyos, határozottan pozitív értelemben még egészségesek is. Nem tudom, mi a bajuk ezekkel a filmekkel azoknak, akik folyamatosan beléjük rúgnak. Szerintem igenis értéket képviselnek, hiszen boldoggá teszik az embereket.

Cage itt egyértelműen Martin Scorsese és legutóbb Ridley Scott nagy port kavart kijelentéseire utal, akik elég szépen beleszálltak a szuperhősmániába. Bár mi az említett fanyalgó filmeseket is tiszteljük, ebben a kérdésben hajlamosak vagyunk inkább Cage-dzsel egyetérteni.

Ez is érdekelhet:

(főkép: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A finn miniszterelnöknő úgy vereti a bulit egy kiszivárgott videón, hogy arra még a Szigeten is megfordultunk volna