Múlt héten végre bemutatták az 1989-es Patrick Swayze-féle Országúti diszkó modern remake-jét, melyről kritikánkban többek között megjegyeztük azt is, hogy az alkotók annyit változtattak a sztorin, hogy a végeredmény alig emlékeztet az eredetire. Az új főhős egyáltalán nem hasonlít Swayze karakterére, így adta magát a kérdés, vajon a Jake Gyllenhaal által megformált figura keményebb, vagy puhább lett-e. Hölgyeim és uraim, tegyék meg tétjeiket!

Az esélylatolgatásnak szakértő segítség nélkül persze nem lenne sok értelme, de szerencsére itt van nekünk Gyllenhaal, akitől a Collider riportere kerekperec megkérdezte, szerinte ki győzne, ha egymásnak esne a régi és az új film főhőse.

Nos, mind tudjuk, hogy a méret nem számít, igaz? – kezdte okfejtését a sztár, majd sejtetés helyett elő is jött a válasszal:

Azt hiszem, hogy a fejlettebb technológiának köszönhetően az én Daltonom győzne, de ha a nyolcvanas években kerülnénk szemtől szembe, Patrick nyerné a bunyót.

Gyllenhaal szerint tehát a válasz az évtizedtől függ, aztán hozzátette a film egyik aranyköpését is:

A verekedésnek igazából soha nincs győztese.

A színész egyébként a Donnie Darko című filmben együtt játszott Patrick Swayze-vel, amire a film sajtókörútja során több interjúban is kitért. Azt mondta róla, hogy az akkor 48 éves Swayze nagyon kedves volt vele a forgatáson, amire rendszeresen rollerrel érkezett. Ahogy a színész fogalmazott, ő még a rollert is képes volt menővé tenni.

Nos, mi inkább nem vitatkoznánk senkivel, csak megjegyezzük, hogy igen kemény küzdelem lenne, ha a két Daltont összeeresztenénk. A modern verzió ugyebár egy képzett ketrecharcos, aki puszta kézzel képes halálra verni akár egy tapasztalt harcművészt is, a régi változat viszont úgy kapja ki bárkinek a gégéjét, mintha csak a borsót fosztaná ki a hüvelyéből. Szóval díjazzuk Gyllenhaal diplomáciai érzékét, de mi inkább egy döntetlen mellett tennénk le a voksunkat.

Ez is érdekelhet:

Idejét sem tudjuk, mikor láttunk utoljára ilyen akciófilmet

Az Országúti diszkó azokat az időket idézi, amikor még simán elvitt a hátán egy filmet az, hogy Van Damme ötpercenként spárgába vágta magát.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

David Beckham közzétett egy videót, amin egy házibulin az újra összeállt Spice Girls mulatozik

További cikkeink a témában