Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Már nem emelkedik meg a pulzusunk, ha egy új természetfeletti-sorozatot indít el egy csatorna, de ha az a sorozat a The Walking Dead atyjától érkezik, akkor máris más az elátkozott leányzó fekvése.

Az Outcast Robert Kirkman agyszüleménye, ő az a fazon, aki a zombis rémálmot is ránk szabadította még 2003-ban. Ez a képregény-szériája is hatalmas népszerűségnek örvend, 2014-es indulása óta 18 számot élt meg, most pedig a Cinemax készített belőle sorozatot, amelyet itthon a FOX nyom. A sztori egyelőre nem rejt túl nagy izgalmakat magában: egy városkában egyre népszerűbb lesz az ördög általi megszállás, mint kiderül, ennek már hagyománya van, erről pedig egy Kyle Barnes nevű, magát teljes egészében elhagyó tag tudna leginkább mesélni.

Anyja ugyanis valami szabadon választott gonosz által volt bruttósítva, így gyerekkora nem volt éppen felhőtlennek mondható. Kyle megcsömörlött életét megpróbálja jobbá tenni testvére, de ahelyett, hogy valóban ki tudná rángatni őt a nihilből, véletlenül szembesíti ugyanazzal a gonosszal, amelyik tönkretette őt. Kyle rövid úton rájön, hogy ez a valami nagyon is őt akarja, a városkában egy kisfiút száll meg, majd hogy-hogy nem, sok-sok vér és irreálisan tekeredő testrész mellett emberünk egy tiszteletes mellett találja magát, és harcolni kezd a démon ellen.

A pilot abszolút hozza a klasszikus ördögűzős filmek minden kellékét, finoman undorító, kellően véres, de egyelőre nem lehet tudni, hogyan lesz mindez érdekes több évadon keresztül. A Cinemax nagyon bízik a sorozatban, már indulása előtt bejelentették a második évadát, de nyilván csak egyfajta alaphelyzetet vázolt fel az első rész, az igazi móka innentől indul. Kyle-t az a Patrick Fugit alakítja, aki nem véletlenül lehet ismerős, ő volt ugyanis a fiatal srác a Majdnem híresben, de szerepelt David Fincher remek Holtodiglanjában is.

Jónak tűnő kis természetfeletti-széria lesz ez, mondjuk nem mintha el lennénk kényeztetve a műfajban annyira szuper próbálkozásokkal (vagy csak nekem magasak az elvárásaim), az Outcast pilotja viszont reménykeltő, a démonos horrorok imádóinak pedig kifejezetten ajánlott. Itthon ma este indul a FOX-on 22:00-kor.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.