Pedro Rodrigues Filho, Brazília egyik legszorgalmasabb sorozatgyilkosa, 71 embert bökött, lőtt és ütött át a túlvilágra. Idén 67 éves, már kiadott egy sikeres önéletrajzi könyvet és tök jól elvan a YouTube-on. Már mondjuk is, hogy sikerült neki, de te inkább ne csináld utána!

A magát Pedrinho Matadornak, azaz Gyilkos Petinek becéző férfi még meg sem született, de már akkor cudar volt a sorsa. A sorozatgyilkosok esetében általában közös ismérv, hogy ezek az emberek nem tudnak szeretetteljes családi háttérről beszámolni, és ez emberünkre nézve annyira igaz, hogy ő az apjától még az édesanyja hasában szenvedte el az első fizikai abúzust.

A fater egy veszekedés közben részegen hasba rúgta várandós nejét, melynek eredményeként Pedro deformált koponyával született 1954. július 17-én egy Santa Rita do Sapucaí nevű brazíliai faluban.

A sztori folytatása sem lányregénybe illő. Ahogy Pedro később megjelent önéletrajzi könyvében is leírja, először 13 évesen érzett ellenállhatatlan vágyat a gyilkolásra, amikor

összeveszett az egyik unokatestvérével, és a srác kezét betolta a cukornádprésbe.

Hihetetlen, de a rokonság gyors reakciójának köszönhetően az unokatestvért nem zabálta fel a masina. Az egyik karját könyökből amputálni kellett, de legalább tovább volt képes szívni a levegőt. Nagyon sokan, akik később megismerték Gyilkos Peti nevét, örültek volna, ha megússzák ennyivel.

Vérszem

1968-ban Santa Rita do Sapucaí polgármestere kirúgta Pedro édesapját a helyi általános iskolából, miután meggyanúsította őt azzal, hogy a férfi ételt lopott a konyháról. A fater nem vette könnyen a dolgot. Még otthon is habzó szájjal szentségelt, átkozva a polgit, amiért ártatlanul útilaput kötött a talpára, ezzel veszélybe sodorva a család megélhetését.

A 14 éves Pedro már akkor is a tettek embere volt. Kilopta a szekrényből a nagypapa sörétes puskáját, aztán mezítláb a városháza elé trappolt. Addig ácsorgott a főutca porában, amíg a munkaidő végeztével a polgármester ki nem lépett az utcára. Közelebb lépett hozzá, odakiáltott neki valami szépet, aztán telepumpálta a testét picike ólombogyókkal. A közszolgának még megijedni sem volt ideje, még azelőtt katapultált a testéből a lélek, hogy a feje koppant volna a talajon. Peti ezzel még nem végzett. Megkereste az iskola másik biztonsági őrét, aki apja szerint a kontójára írt lopásokat valójában elkövette, és őt is agyonlőtte.

Ezzel véget is ért Rodrigues számára a bohókás gyermekkor. Természetesen menekülnie kellett szülőfalujából, ezért São Paulóba ment, ahol elkezdett drogfutárokat kirabolni.

Igen, jól tippeltél, itt sem lett belőle rendes ember.

Tony Montana

Pedro Rodrigues Filho nem volt különösebben éleseszű, de az tuti, hogy tökösségben soha nem szenvedett hiányt. A párválasztásban sem volt különbösebben félénk gyerek. Az egyik akciója során szitává lőtt egy helyi drogkereskedőt, összeszedte az elhunyt vezér nőjét és átvette a szétkergetett szervezet vezetését.

Friss romantikus kapcsolatába bele volt kódolva a csúnya végzet, hiszen a rivális bandák nem nézték jó szemmel, hogy egy jöttment emberkedik a városukban. A továbbra sem finom eszközökkel operáló Pedro egyre nagyobb szálka volt a szemükben, ezért elküldtek néhány embert, hogy lyuggassák ki az új főnököt. Rodriguesnek sikerült elmenekülnie, de a támadásban az ekkor már néhány hónapos terhes barátnője életét vesztette.

Gyilkos Peti agya csúnyán eldurrant, és ezen a ponton már sejtheted, hogy ez nem jelenthet túl sok jót az ellenérdekelt felekre nézve.

A drogkereskedelemből már pont elég pénze volt ahhoz, hogy csatasorba állítson néhány helyi pszichopatát, akik teljes lelki nyugalommal kitáraztak bárkire, akire a munkaadó rámutatott. A következő hetekben Pedro több embert is elraboltatott, majd saját kezűleg kínzott meg azért, hogy kiderítse, kik támadták meg őt és barátnőjét. Az így elraboltakat végül ő maga végezte ki. A vallatások során kiderítette, hogy a merényletet egy olyan helyi kiskirály rendelte meg, akinek személyes elszámolnivalója volt megölt kedvesével.

Az illetőt Pedro négy állig felfegyverzett sameszával együtt látogatta meg egy esküvőn, ahol tüzet nyitottak a násznépre. A támadásban a bandavezérrel együtt heten vesztették életüket és tizenhatan megsebesültek.

Emberünk még be sem töltötte a tizennyolcat, de a fent említett tételeket már sikerült is kihúznia a bakancslistájáról.

Apák napja

Hamarosan aztán elérkezett Pedro életútjának egy igen meghatározó állomása, és ha már az eddigi kalandokat olvasva is bőszen vetetted a kereszteket, akkor most vedd úgy, hogy izomból kirakjuk a 18-as karikát. Történt ugyanis, hogy a frissen bandavezérré avanzsáló Gyilkos Peti édesanyját otthon Santa Ritában egy elfajuló veszekedés során a fater 22 késszúrással megölte.

És itt álljunk is meg egy szóra, van ugyanis egy olyan sejtésem, hogy egy átlagembernek fogalma sincs, mennyire sok az a 22 késszúrás. Próbálj meg hát hangosan számolva imitálni 22 darab felülről indított döfést, és meglepetten konstatálhatod, hogy már tíz ilyen is rengetegnek tűnik, ha odaképzelsz a képzeletbeli késhegyedre egy sikoltozó emberi lényt.

Szóval apuka nem kicsit lehetett idegbe'. Ellenben Pedro már totális hidegvérrel tervezte meg a továbbiakat. Az elgondolás és a kivitelezés is baromi egyszerű volt: a fatert a dutyiban látogatta meg, ahol talán még köszönésre sem fecsérelte a drága idejét, helyette azonnal nekiesett az apjának. Darabra pontosan huszonkétszer mártotta belé a pengéjét, majd felfeszítette a bordáit és kimetszette a szívét.

A cselekményról készült rajz

A következő mozzanat nem kicsit hatásvadász, és mivel ezt maga Pedro mesélte el egy tévéinterjúban, előfordulhat, hogy nem is pontosan így történt:

emberünk a fogaival esett neki a frissen előkapott szívnek, kitépett belőle egy darabot, egy kicsit rágózott rajta, aztán a padlóra köpte.

Dexter

Ezt az életet nem lehet sokáig szabad levegőn élni, és végül Rodriguest is utolérte az igazságszolgáltatás. 1973 májusában letartóztatták, majd a bíróság a bizonyítható gyilkosságok miatt 126 évnyi börtönbüntetésre ítélte. Mivel azonban az akkor hatályos törvények értelmében Brazíliában senkit nem lehetett 30 évnél hosszabb időre bebörtönözni, ennek csak a töredékét kellett egy nekifutással rács mögött töltenie.

Pedro azonban nem volt egyszerű elítélt, így visszaesőként élete következő 42 évét a hűvösben húzta le. Ha azt hiszed, hogy ezzel vége volt a vérbő éveknek, nagyobbat nem is tévedhetnél.

Akkor indult csak be igazán a trancsírozás, amikor Pedro háta mögött becsukódott a kóter ajtaja.

Pedrinho a sitten

Már addig is működött egy olyan narratíva Gyilkos Peti fejében, hogy ő csak rossz embereknek veszi el az életét. Egyfajta igazságosztónak képzelte magát, aki megbünteti a bűnösöket, és ha valahol, hát a börtönben soha nem kellett attól félnie, hogy véletlenül egy ártatlan kerül a tűzvonalba.

Egy idő után már szó szerint válogatás nélkül gyilkolt. Az egyik cellatársát például azért ölte meg, mert az illető horkolt, de olyan áldozat is akadt, akinek az ábrázatát egészen egyszerűen nem találta esztétikusnak. A szexuális erőszaktevőket különösen gyűlölte. Egyszer például egy másik rabbal együtt szállították át egy újabb intézménybe, majd amikor kinyitották a rabszállító ajtaját a célállomáson, már csak ő volt életben. Elmondta, hogy az úton cseverészett a rabtársával, aki elmondta neki, hogy szexuális erőszak miatt csukták le, ő pedig azonnal nekitámadt. Átvetette megbilincselt kezeit az áldozat fején, majd addig fojtogatta, míg amaz ki nem lehelte a lelkét.

Mivel odabent egész környezetét terrorban tartotta, elképzelheted, mennyire volt népszerű a társai körében. Többször is megpróbálták eltenni láb alól, de egyszer sem jártak sikerrel. Egy alkalommal öten támadtak rá, de az őrjöngő Pedróval annyira nem bírtak, hogy hárman ott is hagyták a fogukat. A két túlélő elmenekült, és valószínűleg azóta is ezt a sztorit mesélik... ha a következő napokban nem filézte ki őket bosszúból Peti bácsi.

A börtönévek alatt került föl emberünk bal karjára leghíresebb tetoválása, mely így szól:

Élvezetből ölök.

Később megjelent önéletrajzi könyvében Pedro biztosan kiszínezett ezt-azt, de az biztos, hogy összesen 71 gyilkosságot sikerült rábizonyítani, melyek közül 47-et a börtön falai között hajtott végre rabtársai sérelmére.

Rekreáció

Harmincnégy év után először 2007-ben szabadult, de csak négy évig élvezhette a szabadságot, ugyanis 2011-ben ismét elfogták. A vád ekkor nem újabb gyilkosság volt. Pedrót a börtönben elkövetett mocsokságai miatt csukták le megint, illetve azért, mert bebizonyosodott, hogy több lázadásban is tevékenyen részt vett.

Nyolc évet kapott, de végül hét évvel később szabadon bocsátották. A szabadulása után összebútorozott egy nővel, aki lopásért 12 évet ült, és akivel emberünk a börtönévei alatt ismerkedett össze.

Bármennyire is furcsa, a népek tokkal-vonóval megvették a kizárólag bűnözőket gyilkolászó Pedrinho Matador sztoriját. Már a börtönévei alatt rajongói levelek százait kapta, melyek közül sokban arra kérték őt a levélírók, hogy végezzen szeretteik gyilkosával vagy megerőszakolójával. A kétezres évek második felében, amikor másodjára is be kellett vonulnia a börtönbe, már igazi médiasztár volt, akinek a nevét előszeretettel tették az első oldalra a lapok.

Pedrinho egy tévéinterjü alkalmával épp azt ecseteli, mi történt az apjával

Az önéletrajzi könyv magától értetődő volt, mint egy kéretlen seggmarkolás utáni pofon, de azt azért senki nem gondolta, hogy Gyilkos Peti később a saját YouTube-csatornáján fogja oktatni a fiatalságot arról, hogy megéri jó embernek lenni.

Azt nem tudhatjuk, mit tartogat Pedro számára a jövő, de most az a szitu, hogy az ember, aki évtizedekig úgy gyilkolászott, ahogy más a szúnyogot csapja le a tarkójáról, megtért Istenhez és 67 évesen videojátékokkal nyomul, mint valami kiöregedett Twitch-streamer.

Már csak egy kérdés lóg a levegőben:

Te be mersz neki trollkodni a kommentszekcióban?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Többször is a könnyeivel küszködött Kevin Spacey a vele készült interjú során

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Tíz, streamingre frissen felkerült film, amit érdemes megnézni a héten

További cikkeink a témában