Már egy ideje azt csiripelik a madarak, hogy a Sony szétküldött egy IFA-platónyi Playstation 5 devkitet (mi is megírtuk), így várható volt, hogy hamarosan ennél konkrétabb hírek is érkeznek a következő generációs asztali konzolról.

Most az a SemiAccurate nevű szájt fűtötte be a hájpvonatot, melyre azért érdemes odafigyelni, mert anno jóval a megjelenés előtt igen pontos pletyókat hoztak le a Playstation 4 és a Nintendo Switch technikai jellemzőiről. Most azt állítják, hogy egy olyan fejlesztő súgott nekik, aki már egy PS5-devkittel dolgozik.

Mondjuk a lényeget:

Ehhez túl sokat nem tudunk, és nem is érdemes hozzáfűzni. Egyértelmű, hogy a PS5-nek hardveresen pont annyira kell erősnek lennie, hogy érezhető legyen a generációs ugrás, de azért még a megfizethető sávban maradjon a masina.

Erre viszont mi mondanánk egy hatalmas kamu!-t. A Playstation 4 egyszerűen túl jól fogy ahhoz, hogy megfojtsák az ötös sorszámú gép idő előtti piacra dobásával. A jelen generáció legnépszerűbb gépéről beszélünk. Nem lehet csak úgy rátolni a következő sikervárományost.

Ez viszont eléggé kézenfekvőnek tűnik, tekintettel arra, hogy a Playstation VR-ban rejlő potenciált alig-alig aknázta ki eddig a Sony. Egy erősebb egységgel látványosabb játékokat tudnának a headsetre varázsolni, arról nem is beszélve, hogy a napokban árcsökkenéssel promózott perifériát így még olcsóbban lehetne szórni a vásárlók közé.

Tény, hogy a Sony azzal őrizheti meg piacvezető szerepét, ha már most gondol a Playstation-brand jövőjére. Emiatt mi is úgy tippeljük, hogy inkább előbb, mint utóbb érkezik a következő generáció, de azért érdemes a valóság talaján maradni. Ha záros határidőn belül piacra dobják a PS5-öt, akkor a visszafelé kompatibilitás szinte kötelező eleme kell legyen a masinának.

Te mit gondolsz? Lehet a fentiekben valami?

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon