A Las Vegasban már javában dübörgő technológiai expón, a CES-en a Sony végre megválaszolt néhány égető kérdést a 2016-ban piacra dobott PlayStation VR-t leváltó új virtuálisvalóság-szemüveggel kapcsolatban.

Először is elárulták a nevét, ugyanis eddig fogalmunk sem volt, hogyan fogják hívni a terméket. Nem értek minket nagy meglepetések, a PlayStation 5-höz készülő kütyü ugyanis PlayStation VR2 néven fut majd.

A headsetet ezútal sem mutatták meg, a Sense névre keresztelt kontrollert pedig már láttuk korábban, szóval a továbbiakban Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnöke a vizuális ingerkeltők megosztása helyett inkább fontos technikai specifikációkról beszélt, melyek miatt kifejezetten elégedettek lehetünk.

Az első és legfontosabb, hogy a headsetbe OLED kijelzőket szerelnek, melyek akár 4K felbontásban és 90 vagy 120 Hz-es képfrissítéssel, HDR támogatással tolják majd a szemünkbe az ingereket. Ezen felül a kütyü szemkövető és haptikus visszajelzést nyújtó technológiákkal is fel lesz szerelve, a látószög pedig legalább 110 fokos lesz majd.

Egy fontos kényelmi funkciót is lelepleztek: a PSVR2 immár egyetlen kábellel csatlakozik a konzolhoz, ami azért fontos, mert az elődje összeszerelése a kábelrengeteg és az adapterek miatt igen körülményes volt.

Hogy ne maradjunk azért teljesen látványos trailerek nélkül, a prezentáció végén megmutattak egy nyúlfarnyi trailert a PSVR2-re készülő Horizon Call of the Mountain című játékból, mely a Guerrilla Games népszerű robotdínós világában játszódik majd, és kizárólag az új headsettel lesz játszható.

Már ezen is látható, hogy a PSVR2 hatalmas ugrás lesz elődjéhez képest, de mivel azt sem árulták el, mikor kerül a boltokba, ezért egyelőre fogalmunk sincs, hogy idén bekerülhet-e a karácsonyfa alá.

(A kiemelt fotó illusztráció; forrás: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Látszólag a semmiből lép elő egy ember ezen a felvételen
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!