Csütörtökön és pénteken világszerte bemutatták a Marvel Studios és a Sony harmadik önálló Pókember-moziját és a két stúdió fejesei most valószínűleg úsznak a pezsgőben.

Ha már itt tartunk, a nézőknél is pukkanhatott a gyöngyöző ital, ugyanis a film remek lett. A rajongók különösen elégedettek lehetnek, a Nincs hazaút ugyanis nekik igazi érzelembomba és a fanservice legmagasabb szintje, amihez hasonlót nemigen láthattunk még ebben a műfajban. Jól mutatja, micsoda szeretet övezi a filmet, hogy az IMDb-n 141 ezer szavazat alapján 9,1 ponton áll, ami biztosan fog még kerekedni lefelé, de jelenleg ezzel a pontszámmal ez a legmagasabban értékelt Pókember-film a népszerű platformon.

A filmet egyébként mi is imádtuk:

Az új Pókembernek akkora szíve van, hogy még egy másik univerzumból is látszik

Magyarországon nem divat a moziban ujjongás és tapsolás, a Nincs hazaút közönségének ez mégis ösztönszerűen ment. Spoilermentesek leszünk, ígérjük.

És akkor eljutottunk ahhoz a valamihez, ami feltehetőleg a Marvelt és a Sonyt is legalább annyira érdekli, mint a filmjük nézői fogadtatása:

a Pókember: Nincs hazaút csak a pénteki nyitónapon 121,5 millió dollárt szedett össze csak az amerikai mozikban, ami minden idők második legjobb nyitónapját jelenti a Bosszúállók: Végjáték mögött.

Ez a brutális szám egészen durva összbevételt vetít előre, ha nem esik vissza a nézői lelkesedés. A nyitóhétvégére az elemzők 240 millió dolláros bevételt várnak az USA-ban, de mi azon sem csodálkoznánk, ha ezt a mozi a túláradóan pozitív nézői értékeléseknek köszönhetően bőven túlteljesítené.

Ha nemcsak az IMDb pontszámból akarunk következtetni a bevételekre, akkor megnézhetjük a moziból távozó nézők véleményei alapján megállapított CinemaScore értékelést is, ami a harmadik MCU-s Pókember esetében A+, vagyis a lehető legjobb.

Kétségtelen, hogy a film óriási menetelés előtt áll.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában