Emlékszünk még a GTA: San Andreas pucérkodós modjára, a Hot Coffee-ra? Valami hasonló jött most ki a Red Dead Redemption 2-höz is, igaz, van néhány lényeges különbség.

Az első mindjárt az, hogy a San Andreas kódjában már kiadáskor ott volt az a játékelem, melyben a főhőssel a randi után szobára lehetett menni a hölggyel, de a Rockstar végül mégsem tette bele a játékba, mert attól tartottak, hogy ez már nagyon kiverné a biztosítékot néhány szigorúbb ország cenzorainál. Ott volt tehát, de nem volt benne a játékban, így a PC-s moddereknek igazából nagyon egyszerű dolguk volt: csak vissza kellett terelniük a kódsort a működők közé.

Ez nyilván nem okozott nehézséget, a végeredmény pedig ez lett:

A Red Dead Redemption 2 esetében már más volt a helyzet, hiszen ebben nem volt benne eredetileg is egy hasonló mód, így bele kellett írni. Viszont azt is tudjuk, hogy egy tehetséges modder nem ismer lehetetlent. Végül a PC-s változatnak is lett Hot Coffee-módja, ami egy másik lényeges pontban is különbözik a San Andreasétól:

nincs benne meztelenség.

A játékmód leprogramozása során ugyanis a készítők egyetlen új grafikai elemet vagy effektet sem raktak bele a produktumba. Minden animáció, textúra és hanghatás, amit a fenti videóban látsz, már eleve ott volt, csak okosan kellett használni a megfelelő elemeket. (A nyögéseket például a verekedések során lehetett korábban hallani.) Ezért is furcsállták a készítők, amikor a Take-Two ügyvédei felszólították őket, hogy azonnal tüntessék el a modot a Nexus nevű szájtról, mivel azzal megsértik a RDR 2 elindításakor elfogadott felhasználói szerződést. A modderek nem ijedtek meg, részletes indokolást kértek a kiadótól, hogy pontosan mivel is okoztak jogsértést, hiszen a mod már eleve létező elemeket használt, hovatovább, az ő Hot Coffee-juk még csak nem is pornográf.

A levelezésnek végül az lett a vége, hogy a mod a helyén maradt, és szerintünk igazából nem is lenne túl okos a Take-Two jogászaitól, ha több energiát fektetnének ebbe a témába, mint amit az megérdemel.

(via)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában