Ridley Scottról hamarosan nem az Alien-franchise miatt, hanem a november 23-án a magyar mozikba is megérkező Napoleon okán fogunk sokat beszélni, de most az életműve egyik legfontosabb alkotásával megteremtett sorozattal kapcsolatban merült fel a neve.

A mester a Prometheus című mozival tért vissza A nyolcadik utas: a Halál által életre hívott modakörhöz, majd a sort az Alien: Covenant című filmmel folytatta, ami sokak szerint nem lett annyira jó, mint közvetlen elődje. A sorozat ezt követően érezhető hullámvölgybe került, amiből a már elkészült Alien: Romulus munkacímű epizód rángathatja ki.

Erről egyelőre még trailert sem láthattunk, de most a rendezésre felkért Fede Álvarez megosztott egy sztorit a projektről, ami mindenkinek érdekes lehet, aki hozzánk hasonlóan tűkön ülve várja a bemutatót.

Álvarez a Directors Guild of America Latino Summit 2023 nevű eseményen beszélgetett Guillermo del Toróval, akinek elmesélte, hogy amikor elkészült a film első rendezői vágásával, ő maga ragaszkodott hozzá, hogy azt mindenkinél előbb maga Ridley Scott nézhesse meg. Annak ellenére is ezt szerette volna, hogy többen is figyelmeztették arra, hogy Scott nagyon nyers és kegyetlen is tud lennei, ha valaki a véleményére kíváncsi egy filmmel kapcsolatban, mivel pedig az 1979-es első részt ő maga rendezte, Álvarez számíthatott rá, hogy a 85 éves direktor nem fog finomkodni.

Nos, Scott valóban nem fogta vissza magát, hiszen ezzel kezdte a mondandóját, amikor kijött a vetítésről:

Ez kibaszott nagyszerű!

Álvarez elmondta, hogy ez volt élete egyik legnagyszerűbb pillanata, ami ráadásul egészen sokáig tarthatott, ugyanis Scott egy órán keresztül ecsetelte, mi tetszett neki az alkotásban. Ezzel a történettel Álvarez rendesen telelapátolta szénnel a hájpvonatot, ami lehet a film reklámkampányának első mozzanata is, de mivel Ridley Scott nevével nem szokás dobálózni, ezért feltehető, hogy van is mögötte valami.

A teljes beszélgetést itt meg is nézheted, ha nincs problémád az angol nyelvvel:

Az Alien: Romulus egyébként Budapesten is forgott, amiről márciusban mi is beszámoltunk. Lassan már várható a film első trailere, ami biztosan többet is el fog árulni a sztoriról, jelenleg ugyanis csak annyit tudni, hogy ezúttal nem tudósok vagy katonák néznek majd farkasszemet a gyilkos idegennel, hanem egy csapatnyi fiatal.

(Forrás: Deadline)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Tíz, streamingre frissen felkerült film, amit érdemes megnézni a héten

Hihetetlen, de a Furiosa egyik színészének közleményben kellett tisztáznia, hogy ez csak egy film, nem a valóság

További cikkeink a témában