Pénteken a való világban is megtörtént az akciófilmek egyik kedvelt közhelye: pénzeső az autópályán. A forgalom azonnal beállt, az emberek pedig úgy ugrottak rá a bankjegyekre, mint gyöngytyúk a tak... armányra.

Az egész úgy kezdődött, hogy az FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) pénzszállítójának az ajtaja menet közben kivágódott, a huzat pedig azonnal elkezdte kiszippantani a raktérben elhelyezett bankókat. Mindez reggel kilenc órakor történt és néhány perc múlva már be is dugult az 5-ös autópálya carlsbadi szakasza.

Aki tudta, mi történt, azonnal kiugrott az autójából, hogy a gyorsan kialakult több kilométeres dugó végén szentségelők tutira elkéssenek a munkából. A pénzszállító legénysége megpróbálta kezelni a helyzetet, de nagyjából annyit értek szerencsétlenek, mintha egy drótkerítéssel akarnák megállítani az özönvizet.

Az uralkodó közhangulatot ez a TikTok videó érzékeltetni a legjobban:

@demibagby

this is the most insane thing I have ever seen

♬ original sound - Demi Bagby

Feltöltője pont jókor volt jó helyen, ami lassan tízmillió megtekintést hoz neki, ez pedig többet ér még annál is, mintha ő is nekilátott volna összemarkolni a széthullott pénzt.

A kaliforniai autópályarendőrség viszonylag gyorsan kiért a helyszínre és hangosbeszélő segítségével tudatták a népekkel a nyilvánvalót: az aszfaltra repült készpénz nem az övék, így ha elteszik, azzal bűncselekményt követnek el.

Végül csak két letartóztatást hajtottak végre, de mivel pontosan nem lehet tudni, mennyi pénz került imígyen az aszfaltra, azon sem kell majd csodálkozni, ha kiderül, hogy bizony szét lett hordva néhány ezer dollár.

(via)

És ezt olvastad már?
Már hárommillió forintért is lehet jegyet venni az új Pókember-mozira