A rapper személyes best of listáján békésen megfér egymás mellett az N.W.A. és Frank Sinatra. Súlyos választások, jó dalok, és igen meglepő fordulatok következnek.

1. Barry White – You Turned My Whole World Around

Állítása szerint szigorúan csak az oldschoolra bukik Snoop, de hogy egy ilyen régi lassúzós track legyen az egyik kedvence, azt nem vártuk volna tőle. Barry White-nál férfiasabb hangot mindenesetre nehéz elképzelni, csak ez lehet a magyarázat a választásra.

2. Ice Cube: My Summer Vacation

Hogy egy öreg kolléga is beférjen a sorba, itt van Ice Cube, tőle is a Summer Vacation, ami már sokkal konvencionálisabb választás.

3. N.W.A.: Boyz-n-the-Hood

Egy 1986-os Eazy-E dal az N.W.A. and the Posse albumról, amiről Snoop szerényen csak annyit mond, hogy a West Coast úttörői alkották. Van benne ráció.

4. EPMD: So Watcha Sayin’

Snoop saját bevallása szerint amikor először hallott az EPMD-ről, el sem hitte, hogy keleti parti előadókról van szó, annyira gengszter a cucc. Leszakad a feje tőle még a mai napig is.

Curtis Mayfield: Short Eyes

Mayfield az azonos című, ’77-es mozi soundtrackjére írta ezt a dalt, ami annyira bejött Snoopnak, hogy a mai napig is a kedvencei között tartja számon.

6. Willie Hutch: I Choose You

Már megint egy filmzene, ezúttal egy tökös ’73-as Richard Pryor filmből, a The Mackből. Számunkra azért is kedves, mert Snoop a tracket a legnagyobb „player” zeneként emlegeti. Bár ő valószínűleg magasabb szintű „pléjer”, mint bárki ebben az országban.

7. Enchantment: Gloria

Még régen az anyja hallgatta rongyosra ezt a dalt, a fiatal Dogg pedig azt hitte, hogy női énekessel áll szemben. Csak felnőtt fejjel vette észre, hogy bizony férfihangot hall, a dal pedig sokkal mélyebb, mint amire gyerekkorából emlékezett.

8. Marvin Gaye: When Did You Stop Loving Me

A főpimp szerint ez a megromlott kapcsolatok egyetlen fontos kérdése. Többek között ezért is szereti ezt a dalt.

9. Little Willie John: Talk To Me

Egy igen régi dal, abból az időből, amikor a Snoop család rádióból hallgatott csak zenét. Az 1950-es felvétel egy újabb igencsak meglepő választás. Ha nem lenne meg, ki az a Little Willie John, akkor eláruljuk, hogy ő az, aki először vitte sikerre a Fever című dalt, melyet Elvistől Madonnáig a fél világ feldolgozott már. Aki nem, az majd fel fogja.

10. Blowfly: Convoy

Egy ember, aki már 1977-ben is rappelt, és a mai napig is aktív. Utolsó kislemeze 2008-ban jelent meg, a beszédes című Burning Pussy / Destructo Cock valószínűleg mindenki fejében helyre teszi, mi zajlódhat az úriember agyában dalszövegíráskor.

11. Too Short: Freaky Tales

Egy olyan rapperről beszélünk, akire Snoop mindig is felnézett. Nem csoda, hiszen emberünk 1987-ben nem átallott olyan közel 10 perces rapcuccokat írni, mint a Freaky Tales. De hát a történetmesélés időigényes műfaj.

12. 2Pac: So Many Tears

Az egyik legnagyobb haver, a tragikus sorsú 2Pac, aki Snoop szerint a valaha írt legjobb dalok egyikét tette le az asztalra, mert annyi érzelmet vitt bele, ami már-már lehetetlen.

13. Frank Sinatra: New York, New York

Igen, kedves olvasó, nem átverés áldozatának tetszik lenni, valóban, Snoop egyik legnagyobb kedvence ez a dal, amit maga is meglepőnek nevez. Az is. Nem kicsit.

14. Z.Z. Hill: Down Home Blues

Úgy látszik, Snoopnak van egy bluesosabb oldala is, ez a ’82-es Z.Z. Hill track legalábbis ezt igazolja.

15. Candi Stanton: Young Hearts Run Free

Még egy dal, amit Dogg mama minden egyes nap meghallgatott, és beleívódott kicsiny pimp csemetéje lelkébe.

16. Bootsy Collins: Munchies For Your Love

Mert egyszerűen nem maradhat ki az ember, akit folyamatosan a nagybátyjának nevez, de még a mai napig sem tiszta, hogy igazat mond-e, vagy ez csak valamilyen baromkodás kettejük között. Valószínűleg az, hiszen ha mindenkihez rokoni szálak fűznék, akiről ő azt állítja, akkor nagyon szeretnénk a helyében lenni. Poénnak viszont kifejezetten jó.

17. Billy Paul: Let’s Make a Baby

Szerinte a világ leggyönyörűbb dala. Biztosan a szövegét is nagyon komolyan veszi, de ugye ő a „gyerekcsinálás” alatt is csak a pornóra gondol. Arra viszont folyamatosan, és igen nagy erőkkel.

Forrás: Celebrity Playlist Podcast

És ezt olvastad már?
Egy angol showman kigúnyolta Henry Cavillt a hobbija miatt
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!