Otthon is megnézheted az év egyik legfontosabb filmjét.

Március 27-től a Disney+-on lesz elérhető Magyarországon a négy Oscar-díjjal (legjobb női főszereplő, legjobb jelmeztervezés, legjobb látványtervezés – amiért Mihalek Zsuzsa is kapott szobrot, legjobb smink és haj) és öt BAFTA-díjjal elismert Szegény párák (Poor Things).

Magyar szál, hogy Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője nyerte az idei Oscar-díjat Shona Heath és James Price látványtervezővel közösen.

Ezért a látványvilágért kapott Oscar-díjat Mihalek Zsuzsa

Négy Oscart kapott a Szegény párák, abból hármat a látványvilággal kapcsolatos kategóriában – például mindjárt a Legjobb látványtervezésért, amiért Mihalek Zsuzsa berendezőnek is járt a szobor.

Yorgos Lanthimos új filmje Bella Baxter (Emma Stone) fejlődéséről szól: a fiatal nőt a zseniális elméjű, de szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) hozza vissza az életbe.

A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel (Mark Ruffalo), a dörzsölt és züllött ügyvéddel, és ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak. Korának előítéleteitől szabadon, Bella roppant iramban fejlődik, hogy szándékának eleget téve kiálljon az egyenlőség és szabadság mellett.

Az Alasdair Gray könyve alapján készült film forgatókönyvét Tony McNamara írta, így ez a második közös munka Lanthimos és McNamara (A kedvenc) között. A film producerei Ed Guiney, Andrew Lowe, Yorgos Lanthimos és Emma Stone.

(Fotók: GettyImages)

Ez is érdekelhet:

Tíz, streamingre frissen felkerült film, amit érdemes megnézni a héten

Jake Gyllenhaal végre szétrúgja Conor McGregor hátsóját.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Deadpool és Rozsomák durván egymásnak esnek közös filmjük teljes előzetesében

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés