Az osztályfőnököd a szalagavató után levert egy feles kevertet a csapattal? Milyen menő már, mi? Szép, de az ofő sehol nincs Richard Glennhez képest, akit a szülői értekezleten tutira nem választanak meg az év tanárjának, ellenben a hallgatók hosszú évtizedekig hálaimáikba foglalják a nevét.

Az 55 éves angol informatikatanár ugyanis 2019-ben – még ez előtt az egész pusztulat előtt – elvitte a diákjait Costa Ricába osztálykirándulni. Igen, Costa Rica nem épp Erdőbénye (bár Erdőbénye is szép), de annak is megvan a jól dokumentált oka, hogyan mehet kirándulni egy egész osztály Angliából Dél-Amerikába.

Glenn ugyanis a Northumberlandben lévő Longridge Towers Schoolban dolgozott, ami egy igen menő magániskola, ahol nagyjából kétmillió forintnak megfelelő angol fontba kerül egy félév, vagyis aki ide beíratja a csemetéjét, amiatt sem fog kiakadni, ha be kell adnia az osztálypénzbe félmilliót repülőjegyre.

Glenn pedig úgy gondolhatta, ha már eljutott Costa Ricába, egy kicsit odabasz az érzésnek. Ez aztán annyira sikerült neki, hogy később a suli fegyelmi bizottsága alig tudta eldönteni, pontosan melyik megmozdulása miatt állítsa emberünket a szőnyeg szélére.

Kezdődött a dolog azzal, hogy Glenn beivott. De nem úgy diszkréten, ahogy a tintás tesitanár csinálja az ottalvós kiránduláson, miután a büdös kölkök végre bekussoltak az emeleten. Neki ez a mutatvány úgy sikerült, hogy az egyik gyereket fejszétrúgással fenyegette meg, aztán elfogyhatott a kreativitás, mert egy másiknak már simán csak egy mezei gyilkosságot helyezett kilátásba.

Amúgy ő az. Az ember.

Mindezt úgy, hogy Glennek köszönhetően kollektíve ment az alkoholizálás, vagyis egész szép lehetett a kocsmai hangulat a szálláson. Ez egyébként a kisebbik baj. Kicsit veszélyesebb, hogy az illuminált tanárbácsi a kiránduláson lévő női felügyelőtanár előtt meztelenül mutatkozott, ami manapság már a politikai korrupciónál is komolyabb pernahajderség. Magyarországon például az előbbiért csak néhány kínos kérdés a büntetés a sajtó fakenews-szegmensének munkatársaitól, amit könnyedén lehet kamerába vigyorgással kezelni, az utóbbiért viszont simán keresztre feszítik az embert, ha a faszpörgetés megfigyelésére kényszerített hölgy elmondja, hogy neki a pénisz látványa komoly lelki törést okozott.

Szóval Glennek már emiatt is kinézett volna egy nyilvános ketténégyelés, de a kolléganő a spontánfasz miatt pont nem tett panaszt, ami ismét csak azt támasztja alá, hogy nem kicsi lehetett a muri.

Történt viszont még valami, amiről már emberünknek is el kellett ismernie, hogy nem pedagógushoz méltó és szakszerűtlen cselekedet volt:

a diákokkal együtt elment egy helyi sztriptízbárba, ahonnan már alig bírt hazamenni a saját lábán.

Glenn úr eddigre már úgy bebaszott, hogy a későbbi fegyelmi meghallgatása során nem is emlékezett a sztriptízbáros részre, amikor azonban bemutatták neki az ott kapott kuponokat, kénytelen volt elismerni, hogy minden bizonnyal megtörtént ez is.

Ez tipikusan az a sztori, amitől egy érintett szülőnek égnek áll a haja, kívülállóként azonban bűntudat nélkül röhöghet rajta az ember. Nos, az oktatásügy illetékesei nem tudtak röhögni, de annyira nem, hogy három évre el is tiltották szegény Glennt a szakmája gyakorlásától.

Jövőre jár le a büntetés, a hallgatók pedig már tutira vágják a centit.

(itt találtuk, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Egy hétéves floridai kisfiút felfüggesztettek a suliban, amikor kiderült, hogy anyuka mivel foglalkozik
További cikkeink a témában