Taika Waititi legutóbbi nagy költségvetésű filmje, a Thor: Szerelem és mennydörgés kapcsán adott interjút a Rolling Stone magazinnak, melyben szóba került a rendező állítólagos Star Wars-mozija is, amire a hírek szerint már fel is kérte őt a Disney.

A legújabb Thor egyébként nekünk nem igazán tetszett. A filmről készült kritikánkat azzal zártuk, hogy szerintünk sokkal jobb lenne, ha Waititi visszamenne szerzői filmeket csinálni, azzal mindannyian jobban járnánk. Emiatt igazság szerint nekünk már attól összeszorul a gyomrunk, ha szóba kerül az új-zélandi rendező esetleges besorozása egy egész estés Star Wars-mozi dirigálására, hiszen ennél sokkal érdekesebb dolgokra is fordíthatná a tehetségét.

A franchise rajongói, akik esetleg nem értenek velünk egyet, most az említett interjú miatt biztosan elgondolkodnak, Waititi ugyanis kijelentette, hogy számára egyértelmű, hogy ha elkészül a filmje, az biztosan nem fogja kiszolgálni a rajongókat.

„Láttam a Twitteren, hogy valaki azt írta, imádná, ha film készülne Chewbacca nagyanyjáról. Bár valószínűleg nem szabadna ezt mondanom, de ez szerintem egy király ötlet. Mégis úgy érzem, hogy soha nem fogom kielégíteni a fanokat. Tudod, nem akarok babrálni valamivel, amit ennyire nagy becsben tartanak.”

A rendező nemcsak Chewbacca nagyijának sztorijában lát fantáziát, de az interjú egy pontján megkérdezi a riportert, hogy mit szólna egy filmhez Jar Jar Binksről, erre pedig teljesen jogosan kaphat a szívéhez egy magára valamit is adó rajongó. A legutóbbi két Thor-film rendszeresen megkapja azt a kritikát, hogy a rendező kezei között a címszereplő szuperhősből komédiás lett, és a negyedik rész humora már nekünk is túl infantilis volt, így teljesen jogos félelem – kiváltképp a fenti információk tükrében –, hogy Waititi valami hasonlót csinálna a Star Wars karaktereivel is.

Ez még nem minden, Waititi ugyanis egyértelművé tette, hogy nem ismeri a Star Wars kánont, ami egy dolog, de azt is hozzátette, hogy nemigen fog elmerülni benne.

„Úgy érzem, hogy rengeteg kutatást kellene elvégeznem, amire egyáltalán nincs időm. Ezernyi könyvet írtak már a Star Wars univerzumáról és karaktereiről, és nekem nincs időm arra, hogy ezeken átrágjam magam.”

És hogy mennyire nem ismeri a messzi-messzi galaxist, arra egy saját maga által elmesélt sztori a legjobb bizonyíték. Waititi ugyanis elmondta, hogy a Thor: Szerelem és mennydörgés forgatása alatt megkérdezte Natalie Portmantől, hogy nem lenne-e kedve szerepelni egy Star Wars-filmben.

Azt a Natalie Portmant, aki az előzménytrilógia mindhárom filmjében az egyik legfontosabb karaktert, Padmé Amidala hercegnőt, azaz Luke Skywalker és Leia hercegnő anyját játszotta.

Waititi saját bevallása szerint ezt egészen egyszerűen elfelejtette.

(Főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Egyes francia golfklubok felmentést kaptak az aszály miatti öntözési tilalom alól, ezért a tiltakozók betont öntenek a lyukakba