Vajon ki nyer: egy több millió dolláros büdzséből dolgozó csapat, vagy egy egyszerű számítógéppel ügyeskedő YouTuber?

A Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet egyik jelenete adott némi okot arra, hogy a rajongók megint dohogjanak egy kicsit. A film végén egy látványos cameóban hozták vissza a fiatal Leia hercegnőt, mégpedig CGI segítségével. Látszik, hogy a nyúlfarknyi jelenetbe nagyon sok energiát fektettek az alkotók, de az eredmény minden volt, csak nem természetes.

Egy YouTuber fogta magát, és egy sima PC segítségével ráeresztette a deepfakes névre keresztelt tanuló algoritmust az ominózus képsorokra, hogy megnézze, hogyan boldogul az egyszerű program azzal a feladattal, ami a film készítőinek sem sikerült tökéletesen.

Mutatjuk:

A deepfakes-ről és működéséről már írtunk korábban, ha érdekel a téma nyugodtan kattints. Azt azért meg kell jegyeznünk, hogy az algoritmusnak ez esetben egy elég jó alapot kellett tovább finomítania, szóval nem volt annyira nehéz dolga, mint például Alec Baldwin és Donald Trump esetében.

Így vagy úgy, az eredmény több, mint meggyőző. Nem hisszük, hogy nagyon messze van az idő, amikor Hollywood is ezt fogja használni méregdrága CGI-erőművek helyett. (Vagy mellett.)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon