Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Csak mondjuk, ha valamilyen rejtélyes okból lemaradtál volna róla: az elhíresült Weinstein-botrány után a nem épp patyolattiszta lelkiismeretű és feddhetetlen erkölcsű Hollywood hirtelen inkvizítor-üzemmódba kapcsolt, és a korábban tettestárs producerek mára átmentek lelkészekbe és apácákba.

Weinstein ügyén felbátorodva végre az eddig csendben tűrő áldozatok is ki merik nyitni a szájukat, így egyre-másra derülnek ki eddig körülrajongott álomgyári munkásokról, hogy szexuális ragadozókként élték meg a sikert, ami manapság szerencsére már egyenlő a skarlát betűvel. Így ültették fel Weinstein után Kevin Spacey-t is a szopórollerre, aki évtizedekig zaklatott büntetlenül fiatal színészjelölteket és más stábtagokat. Most Hollywood ébredő lelkiismerete nyomán az egész romlott múltja a nyakába szakadt, és nem is kicsit: a Netflix megszüntetett vele minden együttműködést, ami a Kártyavár című sikeres sorozat számára is egyet jelent a kukázással, és ezek után nincs az a stúdió, ami közös munkát vállalna a színésszel.

De ez még nem minden. Van ugyanis ez az All the Money in the World (A világ összes pénze) című Ridley Scott-mozi, ami John Paul Getty III elrablását viszi vászonra, és amiben Spacey az elrabolt áldozat súlyosan zsugori nagyapját, a milliárdos J. Paul Gettyt játszotta el. Nos, úgy alakult, hogy a botrány nyomán maga Ridley Scott, és a stúdió azt mondta, hogy ami sok, az sok, és úgy döntöttek, hogy az összes olyan jelenetet kidobják a francba, amiben Spacey szerepelt. A rendező már el is kezdte újraforgatni az ominózus jeleneteket egy másik színésszel, aki nem más, mint a zseniális Christopher Plummer.

Ez különösen azért nagy szám, mert a Sony már a film december 22-i bemutatója előtt olyan spotokkal reklámozta a mozit, amiben Spacey alakítását méltatta az egekig, így kampányolva a színész újabb Oscar-szobrocskája mellett.

Nincs mese, Spacey karrierjének végleg csengettek.

(via)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.